Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 Rationale Arbeitsschritte – Indiestadt

Rationale Arbeitsschritte

Crystal Soda Cream, Rationale Arbeitsschritte

Crystal Soda Cream, Rationale Arbeitsschritte
KIM, 7″/digital 2016

Her forleden år eller sånn deromkring viet jeg trioen Crystal Soda Cream og deres debutalbum «Escape From Vienna» (Totally Wired, 2013) en kjapp lytt. En av mine gjennom tidene utallige lytt som ikke evnet å etterlate store eller varige inntrykk, «Escape From Vienna» fremstod som ‘greit nok’ men uten det lille ekstra som gjerne skal til.

Vinterens single fra Crystal Soda Cream, som stammer fra Wien og består av Philipp Forthuber (vokal, gitar), Sebastian Ploier (bass) og Theresa Adamski (trommer, synth), viser seg å være en langt bedre skål, en skål som faktisk gjør skikkelig inntrykk og prompte puttes på repeat.

Since 2012, Theresa, Sebastian and Philipp have been mining influences such as Siouxsie Sioux and The Birthday Party to create contemporary Post-Punk: minimalistic, cold and danceable.

Crystal Soda Cream

Crystal Soda Cream

Dette er en god, gammel, ordentlig single, en single med klart definert A- og B-side slik det skal være. «Rationale Arbeitsschritte» er A og schläger, lettere skakk og smånevrotisk new wave med hint av Neue Deutsche Welle. Høyst dansbar, høyst fengende, på sitt bjeffende vis. «Eyeline Statues» er B og noe markant annet, nærmere bestemt er det Crystal Soda Cream som tidlig The Cure. Du vet hvordan det høres ut, mørk men på samme tid luftig atmosfære, dunkle dunk, ekko, hallo tristesse. En nydelig låt umulig å mislike for enhver som vet å like sin The Cure.

«Rationale Arbeitsschritte» b/w «Eyeline Statues» er så bra at det plutselig gir mening å gi «Escape From Vienna» ny sjanse samt se frem til nytt album som visstnok skal komme i 2016.

TRACKS

Rationale Arbeitsschritte / Eyeline Statues

Produsert av Jasmin Maria Rilke