Fields of Transfigure

VIDEODen engelske duoen Transfigure er trolig et ubeskrevet blad for de aller fleste her på berget, i den europeiske undergrunn har de imidlertid en raskt stigende stjerne og er så definitivt et navn å notere bak øret dersom elektronisk pop er del av din daglige diett.

Transfigure, Fields

“Fields”

Hjemme i Newcastle upon Tyne nyter Grace Miré og Lewis Norvid ikke den helt store oppmerksomhet, det er først og fremst på kontinentet – Tyskland, Be-Ne-Lux, Frankrike etc. – Transfigure til nå har bygget seg et publikum. Det er der mange av deres konserter finner sted, og det er på belgiske Wool-E Tapes deres foreløpig eneste fysiske utgivelse – EP’n “Transfigure” (2014) – er utkommet. Dette mye fordi Transfigure lager minimalistisk arrangert elektronisk pop i en tradisjon som har mye av sitt hjerte og store deler av sin scene nettopp på det europeiske fastland. Selv betegner de seg som å være Euro Wave, hverken mer, mindre eller annet.

I flunkende nye “Fields” har Transfigure en ypperlig låt i krysset mellom retro- og kontemporær synthpop / wave i ermet, og den medfølgende video – filmet og klippet av Conor Hancock – , understreker låtens anstrøk av ensom melankoli. Singelen “Fields (Radio Edit)” b/w “Fields (Martial Canterel Remix)” har release den 19. februar, alle som veldig gjerne vil sikre seg et eksemplar av vinylutgaven (utgitt av det Newcastle-baserte selskapet Sectarian Divide) kan legge inn forhåndsbestilling via Transfigures side på Bandcamp.

Transfigure

Transfigure – Foto: Conor Hancock

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments