Smoking Gun

Annette Gil, Smoking Gun

Annette Gil, Smoking Gun
House of Distillery, digital 2015

Med det riktig heftige «Desert Disco» (2013) tok Annette Gil skrittet fra Seven og inn i rollen som soloartist. Farvel til Seven innebar dog ikke noe markant stilbrudd, det fordi Annette Gil solo – med Ole Tom Torjussen som fortsatt trofast skygge – i høyeste monn viderefører de røtter i new wave som Seven håndterte så godt.

«Smoking Gun» er single nummer to fra det kommende album – som muligens vil hete «Comfortably Young» og som uansett tittel helt for sant slippes tidlig 2016 – og oppleves som en naturlig fortsettelse av de låter og det sound «Desert Disco» danset i. New wave slik Blondie gjør det, den perfekte balanse mellom pop og rock, med drypp av disco og små dryss powerpop i miksen. Annette Gil pynter det hele med twang av western og virvler av støv over prærien, hvilket bidrar til å gjøre henne langt mer US- enn UK-new wave.

Det gjør alltid godt å høre en artist som har funnet sitt format, sin stil, og som finsliper dette utgivelse for utgivelse. «Smoking Gun» – som er Gils tolkning av Pushwagners bilde av samme navn – er akkurat så stilig, akkurat så fengende, som vi nå har lært oss til å forvente fra denne kanten. Ingen nye hjul, ingen revolusjoner, bare noe så enkelt – og samtidig infernalsk vanskelig å virkelig få til – som tidløs pop og rock er.

«Smoking Gun» burde og skulle selvsagt vært å få som 7″, i vår fattige samtid må vi dessverre nøye oss med en digital bit eller stream. Gi den, og Annette Gil generelt, en lytt eller flere.

Annette Gil

Annette Gil – Foto: Astrid Waller