Hit by Hit

The Godfathers, Hit By Hit

The Godfathers, Hit By Hit
Corporate Image, lp 1986
Omtale basert på reissue, Corporate Image, 2cd 2008

Hypp på vitaminer i form av tidløs rock ‘n’ roll løsrevet fra krims og krams? The Godfathers’ debutalbum er om så skulle være tilfellet ingen dårlig opsjon. Strak på sak, tett og tøff, og totalt usynkronisert med sin samtid. På sikt allikevel mer i vater med varige smakssanser enn hva man der og da trodde.

The Godfathers ble tuftet på ruinene av The Sid Presley Experience, hvis éne lille single samt éne litt større EP på tolv tommer aldri rakk å henrykke flere enn de veldig færreste. I navn gir dog The Sid Presley Experience et godt hint om hva The Godfathers stod for; generasjon ’76 parret med primalrock og rhythm & blues. De senere, og salgsmessig langt mer populære, «Birth, School, Work, Death» (1988) og «More Songs About Love And Hate» (1989) inkorporerte rett nok enkelte biter av datidens ‘alternative’ rock, men det hersket like fullt aldri noen tvil om hvor The Godfathers’ røtter stod plantet.

«Hit By Hit» ble unnfanget på bandets egen label og fronter all den ‘uperfekte’ rufs som gjerne kjennetegner artister hvis sprang er fritt og ubesudlet av konspirative direktiver fra styrebord som forventer pronto valuta i retur for utbetalt forskudd. Med salige Vic Maile — bl.a. The Who, Mötorhead og The Screaming Blue Messiahs på rullebladet — bak spakene hanker «Hit By Hit» inn det perfekt uperfekte, eventuelt vice versa. Eksakt slik det skal være, for rock ‘n’ roll dreier seg om instinkt der og da; verken mer, verken mindre.

The Godfathers

The Godfathers

Samtlige tretten titler på «Hit By Hit» evner å gi varierte kicks, noen i større grad enn andre, men det er aldri noen som faller helt ut eller i grøft. Som heftigst — hørt fra dette hjørnet — er «I Want Everything», «This Damn Nation», «Cold Turkey» (Lennon), «John Barry», «Sticks & Stones», «I’m Unsatisfied», «Lonely Man», «Angela» og «Gone To Texas». Disse skifter og svinger mellom punk n’ mod n’ wave, seig shuffle, frontalangripende rock, garasje, og en av de fjongeste Morricone–pastisjer («Gone To Texas») du ikke har hørt. I alt fremstår The Godfathers på «Hit By Hit» som uhyre stilsikre, det samtidig som de mikser 50’s, 60’s, 70’s, og en ørliten dråpe 80’s, til en sum av egen signatur.

Med «Hit By Hit» i fjorårets DeLuxe Edition samler The Godfathers rubbel og bit av innspilt materiale fra før Epic, noe som gjør at denne utgivelsen favner den komplette saga om det uavhengige The Godfathers. To BBC Radio One Sessions pluss åtte kutt fra konsert gir alternative versjoner og en håndfull coverversjoner — «Public Enemy Number One» stammer fra The Sid Presley Experiences dager — som bidrar til å plassere albumet så vel som bandet i en større, og mer beskrivende, kontekst.

TRACKS

CD1: I Want Everything / This Damn Nation / I Want You / Can’t Leave Her Alone / Sun Arise / Cold Turkey / John Barry / Sticks & Stones / I’m Unsatisfied / Lonely Man / Angela / Gone To Texas / Love Is Dead

CD2: This Damn Nation / John Barry / Lonely Man / Sun Arise / If I Only Had Time / I Want Everything / I Want You / I’m Unsatisfied / I Want Everything / Love Is Dead / Can’t Leave Her Alone / Cold Turkey / Blitzkrieg Bop / Lonely Man / Public Enemy Number One / Anarchy In The UK

Produsert av Vic Maile