Noch ein Produkt der DAF

DAF

Robert Görl og Gabi Delgado-Lopéz er atter på gang som det Deutch Amerikanische Freundschaft. Få år etter det noe plutselige, og kortvarige, comebacket med «Fünfzehn Neue DAF Lieder» (2003), er DAF i år konsertaktuelle for første gang siden tidlig 80-tall.

DAF stammer fra Düsseldorf og året 1978, og er blant de klart mest markante navn Neue Deutsche Welle frembragte. Aktet som pionérer i tilblivelsen av minimalistisk elektropop og senere EBM, så vel musikalsk som i utforming av image og symbolikk. Duoen DAF og deres tre album for Virgin i årene 1981 til 1982 er ofte hva som forbindes sterkest med navnet.

Men før Görl og Delgado-Lopéz stod alene som DAF og høstet pene salgstall, var kvartetten DAF en vel så hissende kombinasjon. «Ein Produkt der Deutsch-Amerikanischen Freundschaft» (1979) og «Die Kleinen Und Die Bösen» (1980 (for øvrig Mutes første albumutgivelse)) er begge å regne som alternative elektroklassikere.

Årets retur til scene går under navnet «Der 30-jährige Krieg – als wär’s das letzte Mal», i hovedsak konsentrert om kontinentet men også med en tur til London den 28. mars. Til mange skandinaviske tilhengeres skuffelse ble kveldens – den 21. februar – konsert på Brew House i Gøteborg avlyst, uten at noen årsak for kanselleringen ble oppgitt. Turnéen er dog spredt i tid og favner forholdsvis få datoer, hvilket åpner for at nye datoer og muligheter kan by seg.

DAF, Das Beste Von

«Das Beste von DAF»

Neppe helt uten sammenheng med turnéen, slipper Mutes underbruk The Grey Area «Das Beste Von DAF (20 Lieder der Deutsch Amerikanischen Freundschaft)» mandag den 30. mars. Noe som er vel og greit i og med at forrige reelle samlealbum fra DAF er Virgins «D.A.F.» fra så langt tilbake som 1988.

Das Beste von DAF:

Greif nach den Sternen / Sex unter Wasser / Der Mussolini / Ich Will / Verschwende Deine Jugend / Alle gegen Alle / Was ziehst Du an heute Nacht / Rote Lippen / Sato Sato / Ein bisschen Krieg / Die Götter sind Weiss / Im Dschungel der Liebe / Verlieb dich in mich / Der Räuber und der Prinz / Ich und die Wirklichkeit / Verehrt euren Haarschnitt / Goldenes Spielzeug / Als wärs das letzte mal / Liebe auf den ersten Blick / Prinzessin