Betty går solo i Svart Natt

Betty

Betty – Foto: Kim Ramberghaug

Husker du Betty Bohm Bang Band og Betty Big Boom Band? Helt sikkert, om ikke annet fordi navnene i seg selv setter seg lett på tunge og i øret. Betty Bohm Bang Band huset flere kjente navn fra Trondheims rockscene, blant andre Prepple Houmb i rollen som bassist.

Betty, Svart Natt

«Svart Natt»

Én single og bidrag på det legendariske samlealbumet «Party Terror Volume 1» (1986) ble Betty Bohm Bang Bands platestatus innen oppløsningen i 1987. Betty Big Boom Band var en mer eller mindre direkte fortsettelse av Bohm Bang Band, men i større format med hensyn til antall medlemmer og musikalsk rendyrket i retning soul. Betty Big Boom Band eksisterte i to perioder, 1987 – ’93 / 2004 – ’08, og rakk alt i alt et par cd’er, en single og flere kassetter.

I front for begge disse bandene stod fargerike Betty Bohm / Boom / Johnsen, opprinnelig fra Bergen og med lang fartstid fra punkmiljøet i hjembyen så vel som i Trondheim. Hennes første markante inntreden i norsk rock var som trommis i det sagnomsuste jentebandet Norske Budeier i perioden 1979 – ’81, hun kan også spores via innsats i Død Ved Ankomst / Jihaad (som inkluderte Gunnar Mo fra Liliedugg).

Nok historikk, tid for nåtid og fremtid. Betty oppløste Big Boom Band i fjor sommer og er ganske straks klar for å lansere sitt første soloalbum. «Svart Natt» er tittelen, Ronnie Le Tekrø står som produsent, og om Bonnier Amigo tar sin oppgave som distributør seriøst vil albumet lande i butikkene den 17. august. «Svart Natt» fremstår, basert på sporene «Ligge Med Meg» og «Hei Min Solvenn» samt små snutter fra andre kutt, som velprodusert, melodiøs poprock preget av modne tekster og en vokal som bærer særpreg. Betty står selv bak alle tekster og flere av melodiene, nyinnspillinger av to titler fra Big Boom Bands dager – «Babe På Kjøret» og «Vi Kan Leke Hus» (begge utgitt på kassett i 1989) – er for øvrig inkludert blant de elleve sporene.

Svart Natt:

Babe På Kjøret / Svart Natt / Ligge Med Meg / Vi Kan Leke Hus / EvigAlltidNå / Silkemyke Ord / Hei Min Solvenn / Thanx / Vondt Å Se Deg Mama / Nært Deg / Vi Kan Leke Hus (Technomix)

Se bettystjernen.no for mer informasjon.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments