Backstreet Girls feirer 25 år

Backstreet Girls, 2009
Foto: Morten Andersen

Hva gjelder standhaftighet er det få – om noen – som her til lands kan tukte Backstreet Girls. Tuftet på Baarli-brødrenes Riff Raff våknet Backstreet Girls til dyst i 1984, og siden har de mer eller mindre sammenhengende sparket ut rock ‘n’ roll og boogie med suverén forakt for alle de utallige trender som har kommet og forsvunnet i årenes løp. Den trofaste holdning som Backstreet Girls har vist gjennom alle år, hører til de sjeldne.

Fra albumdebuten med «Mental Shakedown» (1986) og via «Boogie Till You Puke» (1988), var interessen for Backstreet Girls jevnt økende. En interesse som etter det store forsøket på et større gjennomslag med «Party On Elm Street» (1989), kulminerte. I årene etter har det gått noe ned, og noen ganger noe opp, hva angår oppmerksomhet. Uanfektet av dette har Backstreet Girls produsert plate på plate og ikke minst rufset til konsertlokaler land og strand rundt.

Til dags dato har det blitt fjorten album, hvorav det foreløpig siste er fjorårets «Don’t Fake It Too Long» (Hit Me! Records); et album innspilt tilbake i 1994 men som da aldri ble utgitt. Straks kan det femtende føyes til rekken, «Just When You Thought Things Could’nt Get Any Worse… Here’s The: Backstreet Girls» er i handel fra og med mandag den 09. mars.

Backstreet Girls, Boogie Till You Puke

«Boogie Till You Puke»

Dette hva vi kan kalle deres ‘jubileumsplate’ markerer samtidig ny platekontrakt, VME (gode, gamle Voices Of Wonder) tar fra nå ansvaret for pressing, promo og skipping. På et slags vis betyr det å komme hjem, om man erindrer de gamle bånd mellom A Technicolor Dream – Voices Of Wonder – Backstreet Girls.

En rekke datoer for senvinter og vår er allerede bekreftet, og garantert vil det komme flere til når Backstreet Girls først legger ut på tokt for å feire de femogtyve år. Den aller største festen finner sted på Rockefeller, Oslo lørdag den 04. april; Bjørn Müller, Petter Baarli, Dan Thunderbird og Martin H-son vil ved den anledning helt sikkert slå fast at de er rede for yet another ’25 years of boogie, blood and beers’.