Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 Manchester vs. Liverpool – Indiestadt

Manchester vs. Liverpool

North By North West - Departure 1976 Arrival 1984

Diverse Artister
North By North West – Departure 1976 Arrival 1984
Korova, 2cd 2006

Manchester vs. Liverpool. Denne gang uten ball, denne gang en musikalsk duell mellom to betydningsfulle byer i den betydningsfulle epoke 1976 til 1984. Ingen duell for å avsløre kvalitative sprik, hensikten er heller å illustrere to byer, to innfallsvinkler, ulikhetene i sound så vel som i ideologi og holdninger.

Hvorvidt dette er et godt konsept for et samlealbum vil det sikkert regjere uenighet om, men dette er hva som er «North By North West» sin misjon. Like stor, større, uenighet vil det være om i hvor stor grad Paul Morley – som er mannen bak – lykkes i å synliggjøre forskjellene mellom Manchester og Liverpool; dog vil de aller fleste erkjenne at det var (og fortsatt er) forskjeller. Hvilket også ville blitt resultat om Bergen og Trondheim skulle utsettes for et tilsvarende album.

Det er noe snodig at et par band er tilgodesett med to kutt hver

Snobber vil påpeke at store deler av materialet består av gjengangere fra utallige andre kompilasjoner, noe som er helt sant men samtidig nødvendig for å kunne gi et balansert bilde av perioden. Derfor ingen kritikk av artistutvalget, men det er noe snodig at et par band er tilgodesett med to kutt hver. Fjorten unike band / artister fordelt pr. cd burde i denne sammenheng ikke by på harde utfordringer. De avsluttende «How Soon Is Now?» og «Relax» er dessuten noe kunstige vedheng, de virker være inkludert mest som en rungende demonstrasjon av ulikhetene. I det hele hadde «North By North West» tjent på å runde av et par år før 1984.

Morleys særs ordrike vedlegg – atten tettskrevne sider – er et helt essensielt bidrag til albumet. Uten det ville denne kompilasjonen falt farlig nær et helt vanlig og veldig mange andre samlealbum. For oss som har hørt de fleste av sporene hyppigere enn hva vi strengt tatt husker, er derfor Morleys historie- og faktaskriving utgivelsens beste stikk. For den som er på fremmed mark vil musikken i seg selv være mer enn god nok grunn.

TRACKS

CD1, Manchester: Buzzcocks – Boredom / The Fall – Repetition / John Cooper Clarke – I Don’t Want To Be Nice / Magazine – Shot By Both Sides / Buzzcocks – What Do I Get? / The Durutti Column – Sketch For Summer / Joy Division – Transmission / The Passage – Fear / Blue Orchids – Work / The Distractions – Time Goes By So Slow / A Certain Ratio – Shack Up / Ludus – My Cherry Is In Sherry / New Order – Ceremony / The Smiths – How Soon Is Now?

CD2, Liverpool: Spitfire Boys – British Refugee / Yachts – Suffice To Say / Will Sergeant – Fuzztronic / OMD – Electricity / Echo & The Bunnymen – Pictures On My Wall / Wah! Heat – Better Scream / Lori And The Chameleons – Touch / The Teardrop Explodes – Reward / Echo & The Bunnymen – Rescue / Care – Flaming Sword / The Pale Fountains – There’s Always Something On My Mind / Dalek I Love You – Holiday In Disneyland / Lotus Eaters – The First Picture Of You / Frankie Goes To Hollywood – Relax