TAV! Live!

TAV!, Live 1980

The Aller Værste!, Live 1980
Kippers, cd 2007

TAV! er nok det av den norske nyveivens band som pr. dags dato, takket være REC 90, best har fått dekket og dokumentert sitt virke i format av cd. «Live 1980» er derfor som ren og skjær bonus å regne for alle som i de senere år har trykket bandets studiomateriale til ører og bryst.

«Live 1980» er et opptak fra Hulen i Bergen den 07. oktober 1980, festet til tape av NRK Hordaland. Med NRK på jobb borger det for lydkvalitet langt over den standard det ville vært å forvente om konserten var tatt opp i privat regi, og «Live 1980» lyder da også like crisp som om det skulle vært gjort i går.

Energien, rytmene og de mange klassiske låtene sørger for en konsert og et innhold som tåler repetive lytt; hvilket gjør «Live 1980» til noe mer enn bare nostalgisk snapshot. TAV!s vri — innslag av ska, treffende tekster, vokalistrolle på rullering, farfisa (tidenes trolig tøffeste instrument) — gjør sound og spor til langt mer levende og tidløse enn ditto fra mange andre av fortidens aktører.

TAV!, Live 1980

Du sklei meg så nær innpå livet

Et fyldig hefte med mange fine bilder og enda flere fine ord om TAV! og tidsånden fra en rekke musikere, produsenter og skribenter, fullfører inntrykket av «Live 1980» som en utgivelse skapt av og med hengivenhet. Selskap, fotografer, designer, tekstforfattere, produsent (og flere med) har alle bidratt vederlagsfritt; alle inntekter fra «Live 1980» går uavkortet til avdøde Lasse Myrvolds datter.

TRACKS

Albatross / Du Sklei Meg Så Nær Innpå Livet / Spisse Sko / På Vei Hjem / De Invalide / Døgnflue / Bare Du Som Passer På / Søster, Søster / Ingen Vei Tilbake / Igjen / Hekt / Menneskelig Svikt / Discodrøv / Materialtretthet / Blålys

Innspilt av Øyvind Franck og Odd Fosse