Coming Home

Fra Lippo Lippi, The Best Of

Fra Lippo Lippi, The Best Of
Rune Grammofon, cd 2003

«The Best Of» er med unntak for tilføyelsen av «Angel», en omstokking av kuttene samt nytt design; ikke særlig mye mer enn «The Best Of Fra Lippo Lippi 85-95» (1995) om igjen. Da det er mange år siden «The Best Of Fra Lippo Lippi 85-95» ble destruert og slettet fra kataloger, er det dog helt greit at Fra Lippo Lippis hjerte og sjel gjennom alle år, Rune Kristoffersen, viser den omtanke å igjen gjøre et samlealbum tilgjengelig.

Med eksempler fra FLLs to første album utelatt, vier «The Best Of» all sin tid til den periode da Fra Lippo Lippi opplevde en viss kommersiell fremgang etterfulgt av bratt fall. Det gir et svært homogent inntrykk av Fra Lippo Lippis musikk, hvor det meste er svalt, pent og kledelig hyggelig. Her og der bikker det mot småkjedelig når sant skal sies, men jevnt over flyter det fagert og ikke minst fremstår kuttene fra det utskjelte «Light And Shade» (1987) som mer sympatiske når de her er løsrevet fra albumets helhet.

Verdt å merke seg er at hele ni av låtene er nyinnspillinger fra 1994/95, noe som dels ble gjort av ‘kunstneriske hensyn’ og dels av kontraktsmessige årsaker. Rune Kristoffersen selv fremholder de nye versjonene som langt bedre enn originalinnspillingene, noe som i varierende grad kan være diskutabelt. Hørt gjennom disse ører vinner ikke kuttene fra «Songs» (1985) noe terreng i sine nye, diskret modererte, fasonger. Med tanke på tidsperioden og platene denne samleren dekker, er det forresten underlig at «Come Summer» ikke er inkludert.

TRACKS

Shouldn’t Have To Be Like That / Angel / Love Is A Lonely Harbour / Light And Shade / Naive / Beauty And Madness / Everybody Everywhere / Crazy Wisdom / Everytime I See You (live) / Even Tall Trees Bend / Coming Home / Thief In Paradise / Leaving / Mother’s Little Soldier / Dreams

Produsert av Rune Kristoffersen, Per Øystein Sørensen og Walter Becker

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments