Blue Sunshine

The Glove, Blue Sunshine

The Glove, Blue Sunshine
Polydor / Rhino, 2cd 1983 / 2006

«Blue Sunshine» ble det eneste konkrete resultatet av Robert Smiths (The Cure) og Steven Serverins (Siouxsie & The Banshees) samarbeidsprosjekt The Glove. Et album som ikke har vært særs tilgjengelig de seneste tiårene, inntil re-issue-fetisjistene i Rhino lanserte en omfattende utgave tidligere i år.

The Glove var nær ved å strande allerede før utgivelse av «Blue Sunshine», forårsaket av Fictions motvilje til å la Smith synge materialet han og Severin hadde laget. Smith hadde på denne tiden brukt mye energi sammen med The Banshees, og nok et sideprosjekt fikk Fiction til å frykte at Smith ville forlate The Cure og med det kortslutte selskapets største og mest stabile inntektskilde. Til sist endte det med at Smith fikk tillatelse til å synge på to av låtene, Jeanette Landray (da kjæreste med The Banshees’ trommeslager Budgie) ble huket inn for å ta vokaljobben på de øvrige sporene.

Rhino vet som regel hva de bedriver, og heller ikke i forbindelse «Blue Sunshine» skuffer selskapet hva angår innpakning og generøse mengder bonuskutt. Hele en-og-tyve av sistnevnte sort er det gjort rom for, noe som er mer enn nok og strengt tatt altfor mye. Det sentrale på bonussiden er dog at hele albumet er inkludert i demoversjon med Robert Smith som vokalist på samtlige spor. Hva det bidrar til er å gi et bilde av hvordan albumet kunne blitt, og det bildet forteller at «Blue Sunshine» som helhet trolig ville hatt mer nerve med Smiths vokal enn Landrays.

«Blue Sunshine» er mye lyd og ganske barokk, dog tilsatt biter av ledige rom og ekko

Musikken? Smiths og Severins tanke med The Glove var å skape en slags oppdatert psykedeliapop, en form de begge tidvis berørte også i sine respektive band. «Blue Sunshine» er mye lyd og ganske barokk, dog tilsatt biter av ledige rom og ekko som skaper et behagelig lydbilde. Utstrakt bruk av strykere, enkelte pompøse og dramatiske vendinger samt instrumentale mellomspill som binder kuttene sammen, vitner om ambisiøse tanker bak The Glove.

Mest av alt minner det likevel om hva det faktisk er; et treff mellom The Banshees og The Cure. Et klart hyggelig treff, men i sum med et litt for veikt låtmateriale til at det ikke trenger å hefte så mange andre enn viderekomne i skolen Siouxsie og Cure.

TRACKS

CD1: Like An Animal / Looking Glass Girl / Sex-Eye-Make-Up / Mr. Alphabet Says / A Blues In Drag / Punish Me With Kisses / This Green City / Orgy / Perfect Murder / Relax + BONUS: The Man From Nowhere (original instrumental mix) / Mouth To Mouth (landray vocal mix) / Punish Me With Kisses (mike hedges mix) / The Tightrope (original instrumental mix) / Like An Animal (12″ club what club? mix)

CD2: Like An Animal (rs vocal demo) / Looking Glass Girl (rs vocal demo) / Sex-Eye-Make-Up (rs vocal demo) / Mr. Alphabet Says (rs vocal demo) / A Blues In Drag (rs vocal demo) / Punish Me With Kisses (rs vocal demo) / This Green City (rs vocal demo) / Orgy (rs vocal demo) / Perfect Murder (rs vocal demo) / Relax (rs vocal demo) / The Man From Nowhere (alt. instrumental mix) / Mouth To Mouth (rs vocal demo) / Opened The Box: A Waltz (rs vocal demo) / The Tightrope (rs vocal demo) / And All Around Us The Mermaids Sang (rs vocal demo) / Holiday 80 (original instrumental mix)

Produsert av Steven Severin, Robert Smith og Merlin Griffiths

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments