Department S is here

Department S

Når Department S plutselig dukker opp med ny single, er det ingen reunion som vies storstilt markering og massive oppslag. For Department S fikk i sin tid kun få minutter i solen, før alt gikk skeis og det hele ble stuet vekk og inn i glemsel.

Kvintetten fra London debuterte som Guns For Hire i august 1980, før de senere på høsten skiftet navn til Department S. Debutsingelen «Is Vic There?» ble sluppet av Demon på tampen av 1980, til positive kritikker og innhopp på indielisten. Hyppige konserter gjennom vinteren 1981 og stadig større oppmerksomhet fra radio, førte «Is Vic There?» inn på den britiske singlelisten i april. Department S fikk vise seg frem på Top Of The Pops, pryde forsiden av Smash Hits og glede seg over en debutsingle som klatret helt til #22. At Paul Weller, hvis The Jam vant så og si alt som var av leseravstemninger i 1981, promoterte Department S og utropte dem til årets nykommere, skadet heller ikke bandets omdømme.

Da debutalbumet var ferdig innspilt og klar for utgivelse, stengte Stiff kontoen og nektet å lansere platen

Kontrakt med Stiff ble tegnet, men heller at dette ble konsolidering av oppturen ble det innledningen til brått fall. To singler, «Going Left-Right» og «I Want», fulgte uten den store salgssuksessen. Da debutalbumet var ferdig innspilt og klar for utgivelse, stengte Stiff kontoen og nektet å lansere platen. Stiff var heller ikke villige til å gi fra seg rettighetene til albumet uten at Department S betalte kostnadene som hadde gått med til å lage det, en sum bandet på ingen måte hadde råd til å betale. Dette samt intern uenighet om videre musikalsk kurs, førte til at Department S ble oppløst våren 1982. Tilbake stod kun en liten parantes av noe som hadde potensiale, erindret av et mindretall på bakgrunn av det gullkorn «Is Vic There?» er.

Vokalist Vaughn Toulouse døde i 1991, og først to år senere ble endelig Department S’ tapte album «Sub-Stance» utgitt av lille Mau Mau Records. Det kom i definitiv versjon i 2003, og samler alt hva bandet i sin tid spilte inn.

Originalmedlemmene Eddie Roxy, Stuart Mizon og Mike Herbage har i år funnet tilbake som Department S. Den 08. oktober ble ny single sluppet, en kuriøs sak på vinyl bestående av Alvin Stardusts «My Coo Cachoo» og David Bowies «Cat People». Glen Matlock og Marco Pirroni har gjestet trioen i studio, og Department S lover at det vil følge mer i tiden som kommer.

Se http://www.dept-s.com for mer informasjon.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments