Summer Single

The Colors Turned Red, Summer EP

The Colors Turned Red, Summer EP
CCAP, cds 2005

Sytten år etter deres enslige, og overveiende briljante, album, vender The Colors Turned Red igjen tilbake. Når de så gjør, er det gjennom verdens fineste format, den lille, konsise 4–spors EP’en. Kloke band med lang tid i opplag benytter gjerne EP når de igjen sier hallo, for en single sier for lite og et album kan ofte bli for mye.

Så svært mye har ikke skjedd i The Colors Turned Reds sfære siden «The Colors Turned Red» (1988), annet enn at de muligens har rygget enda en meter eller to tilbake i retning amerikansk 60–tall. Der albumet vibrerte mellom det britiske og det amerikanske, er «Summer EP» nesten utelukkende forankret i amerikansk poptradisjon. Det er ingen ulempe, enn så lenge The Colors Turned Red fortsatt vet å gjøre klassisk poprock i tiltalende arrangementer.

«New California» og «Summer Single» tar naturlig tet, to ganske så vidunderlige sommerdrops bygget rundt piano, lett fuzz og breezy vokal. Det er harmonisk, smart pop for formiddager og ettermiddager i solstol, de fortjener begge runde etter runde over FM–frekvensen. «Fair Enough» opprettholder brisen men nikker mer over mot døsig vestkyst fra første halvpart av 70–årene. Ikke helt ulik franske Phoenix’ formel, trivelig men dog platens svakeste kutt. Med «Lyn» trilles orgel, fuzz og tempo ut av garasjen og ned på stranden. Solid surfpop og perfekt punktum for en utgivelse som bekrefter at det ikke var tilfeldigheter som i sin tid gjorde The Colors Turned Red til et av landets beste band.

The Colors Turned Red

The Colors Turned Red, Foto: Paal Audestad

Den helt store hit blir «Summer EP» kanskje ikke, til det mangler den det definitivt utløsende refreng som kunne evnet å påvirke de store masser. Kjennere av kvalitetspop bør imidlertid vite sin besøkelsestid, for her ligger fire spor som skaper langvarig glede. Og bare for å ha sagt det: Nytt album forventes nå, for dette er for bra til å forbli en uforpliktende sommerflørt.

«Summer EP» har forresten bestått den første sommertest. Hentet i hus en regnfull ettermiddag som den ble, en ettermiddag som tilfeldigvis sammenfalt med første sommerferiedag i sommerferien. Dagen derpå regnet det fortsatt. Katter, hunder og endog et par pjuskete undulater. «Summer EP» ignorerte skybrudd og skapte sol i stereo både ettermiddag, kveld og dag derpå, og da har vi en testvinner.

TRACKS

New California / Summer Single / Fair Enough / Lyn

Produsert av Björn F