Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 Ash Code, Icy Cold – Indiestadt

Ash Code, Icy Cold

Ash Code, Icy Cold

Ash Code, Icy Cold
Synth Religion, 7″/digital 2017

Siden tilblivelse i 2013 har Ash Code på de få år som har passert etablert seg som et sikkert kort i stokken av europeisk cold wave. Ash Cold er representanter for den del av genren som fokuserer mot mørk elektronisk wave, dette arm i arm med melodier og et strømlinjeformet sound som har potensiale til å fenge et relativt tallrikt publikum.

Tidligere denne uke – den 6. juni – slapp Ash Code første bolk med ny musikk siden fjorårets vellykkede album «Posthuman». Singelen «Icy Cold» b/w «Rivers» viser at trioen – Alessandro Belluccio (vokal, synth), Claudia Nottebella (vokal, synth) og Adriano Belluccio (bass) – fra Napoli nå er blitt så modne i sitt format at de tilsynelatende lekende lett finner frem til gode låter.

«Icy Cold», sunget av Alessandro, er noe tilbaketrukket og definitivt kald, samtidig både elegant og medrivende arrangert, en låt som vokser lytt for lytt. B-siden «Rivers», sunget av Claudia, er allikevel min umiddelbare favoritt, «Rivers» er mye luftigere enn hva Ash Code til vanlig er, som en sval bris i passasjene mellom cold wave, synthpop og dreampop. En riktig nydelig låt som Ash Code selv beskriver til å være ‘One of the few optimistic songs we have ever made’, med et så lekkert resultat som «Rivers» er det nesten fristende å oppfordre Ash Code til mer optimisme.

Uanfektet av optimisme eller pessimisme, dette er en single og to spor som lover veldig godt for Ash Code sitt videre virke og, når den tid kommer, tredje album. For den som liker det håndfaste, og hvem gjør vel ikke dét, «Icy Cold» b/w «Rivers» eksisterer som hvit syvtommer i femhundre håndnummererte eksemplarer utgitt av Hélène de Thoury (aka Hante.) sin label Synth Religion.

TRACKS

Icy Cold / Rivers

Produsert av Silvio Speranza og Ash Code