Drown by Mayflower Madame

VIDEO Fjorårets debutalbum fra Mayflower Madame – «Observed In A Dream» – ble gjenstand for mye ros fra nær og fjern, i de små blogger til de store publikasjoner som Q Magazine og Clash Magazine med flere. Hvile på sine laurbær gjør Mayflower Madame allikevel ikke.

Ny single med tittel «Drown» ble sluppet den 31. mars, en låt som understreker at Mayflower Madame virkelig har festet grep rundt sin sammensmelting av shoegaze, psych og postpunk. «Drown» er lyden av et selvsikkert Mayflower Madame som har funnet sin nisje og personlighet, med «Drown» serverer de nok en sterk låt innenfor rammene av deres karakteristiske sfære.

Mye av det samme om gjenkjennbarhet kan sies om den tilhørende video som ble publisert her forleden uke. Astrid Serck, som også i fjor laget video for Mayflower Madame, gir «Drown» det visuelle uttrykk som er Mayflower Madame; som i en rastløs drøm eller en film fra lenge siden.

Mayflower Madame

Mayflower Madame – Foto: Sven Santelmann

Mayflower Madame, Drown

«Drown»

Mayflower Madame is a band from Oslo that specializes in a dark and distinctive blend of psychedelia, shoegaze and post-punk.

Samme dag som singelen «Drown» ble lansert sveivet Mayflower Madame i gang deres første USA-turné (inkl. Vancouver i Canada), totalt tolv konserter fra øst til vest og nord til sør i dagene 31. mars til 11. april; en vellykket turné som frister til gjentakelse når nytt album er lansert.

Vel hjemme i Oslo jobber Mayflower Madame – som er Trond Fagernes (vokal, gitar), Rune Øverby (gitar), Petter Gudim Marberg (bass) og Ola Jørgen Kyrkjeeide (trommer), pluss hjelpende hender fra Kenneth Eknes (synth) og Bjørn Marius Kristiansen (trommer) – med oppfølgeren til «Observed In A Dream». Forventet tid for utgivelse er til høsten, sånn omtrent når løvet faller.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments