Oberheim​ \ ​Strawberry

Batboner, Oberheim\Strawberry

Batboner, Oberheim​\​Strawberry
622121 Records DK, digital 2017

Forleden sommer beskyldte vi Batboner for å være ikke utpreget hyperaktive – dette med tanke på tilstedeværelse og utgivelsesfrekvens – , noe som der og da sant å si stemte ganske bra. Gjennom det siste snaue året har Batboner imidlertid vært å se og høre med jevne mellomrom, senest nå denne vår med utgivelsen «Oberheim​\​Strawberry».

Denne gang har de fire, som fortsatt er Floyd, Yod, In Absentia og Zonetripper, lagt to nye låter i kisten, begge lett gjenkjennbare som produkter av Batboner men samtidig med de individuelle særegenheter som nesten alle deres titler innehar. Av de to låtene er «Oberheim» den som best fremkaller momentant reisning, i takt mangt av en skakk vals for skipbrudne sjøfolk, en skål og o’hoi, garantert gothslig stemning i de mørke buler. Prima deathrock et postpunk à la Batboner.

Batboner

Batboner – Foto: Anja Regine Oddmarsdatter Schönhaug

… hand in hand with the Candyman.

«Strawberry» er en mer kompleks affære som ikke i ett og alt lever helt opp til sin veldig pirrende instrumentale innledning. Det fordi «Strawberry» snubler et par skritt og mister drift når vokalen sluses inn ved første vending. Med det ikke sagt at alt er tapt, for i neste steg står «Strawberry» igjen opp i ulende vind, før den akk atter en gang skrangler ned i knestående, et cetera. Det går altså litt over stokk og stein for «Strawberry», en humpete men takk være dét underholdende låt som illustrerer Batboners stadige vilje til å krysse flere melodier og riff i én og samme låt.

«Oberheim​\​Strawberry» bør kunne glede både de mange som allerede er bevandret i Batboner og de uinnvidde, forvillete sjeler som ennå ikke har oppdaget en av Oslos dulgte hemmeligheter.

TRACKS

Oberheim / Strawberry

Innspilt på Høyskolen Kristiania, mikset av Yod Amygdala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments