Second Still

Second Still

Second Still – Alphaville, NYC, 15. mai 2015

Second Still som band har en forholdsvis kort historie bak seg og tidfester sin fødsel til vinteren 2014, dog ble grunnlaget for gruppen lagt flere år tidligere. Gitarist Ryan Walker og bassist Alex Hartman traff hverandre i Los Angeles, CA i 2007 og gjennom de påfølgende tre-fire år spilte de to inn et hundretalls instrumentale demoer sammen.

Walker og Hartman flyttet fra Los Angeles til New York City i 2011, der fant de etter lang leting til sist en vokalist som passet perfekt inn og ble utslagsgivende for Second Still sin tilblivelse. Fra oppstart i 2014 og frem til i dag har Suki San (vokal), Ryan Walker (gitar, progr.) og Alex Hartman (bass, progr.) foredlet et lydbilde tuftet på franskinspirert cold wave og transatlantisk postpunk, til de to grunnpilarer er det tilsatt dufter av 4AD og dream pop.

I august 2014 ble «Demos» – som består av låtene «7/4» og «Slow» – gjort tilgjengelig av Flat Box Recordings, men Second Still sin ordentlige platedebut fant ikke sted før våren 2016. Dette en selvutgitt digital EP og kassett med tittel «Early Forms», de fire låtene «Early Forms» samler demonstrerer til all tydelighet at Second Still både kan å skrive låter og vet hvordan å skape det berusende sound. Fortjent nok har «Early Forms» solgt bra og åpnet portene for et fullt album.

Second Still, Early Forms
Second Still, ST

Second Still – bandnavnet er for øvrig hentet fra første låt på albumet «Fiction Tales» (1981) av Modern Eon – er om kort tid ute med debutalbum, dette døpt det enkle navn «Second Still». Det inneholder i alt åtte kutt og er innspilt i NYC, hvilket er det siste Second Still foretok seg i studio på østkysten innen de flyttet tilbake til Los Angeles. Med det har de kanskje avsluttet en sirkel.

Foreløpig er «Recover» den eneste låt fra albumet som det er mulig å høre, den er dog bra nok til å avspilles atskillige ganger. «Second Still» er stipulert for utgivelse fredag den 7. april og som ofte når gode ting er på tale står franske Manic Depression Records ansvarlig for utgivelse på CD. Dersom bånd er mer din ting så disker belgiske Sentimental Records opp med kassetter.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments