Lebe, Liebe, Leide. Traumtanz

The Lunchbox Surrender, Traumtanz

The Lunchbox Surrender, Traumtanz
Go! Records, digital 2017

Ava Europa (Bettina Sofie Zottler) og Bobo Elektro (Michael Hönigschmid), aka duoen The Lunchbox Surrender fra Wien, er denne weekend aktuelle med ny single. Tittel er «Traumtanz», metode er maskin og sjel, analog elektropop av type less is more.

«Traumtanz» er i lyd og melodi som et øyeblikksbilde, fanget i naken minimalistisk takt og som en stemning i nuet, her og nå. En bagatell, muligens, men en særs betagende en, som om i en behagelig drøm. Det som løfter «Traumtanz» fra en tilstand av bare velbehag til å bli ordentlig bra, er teksten og fremføringen av denne. Lavmælt hviskende i vers av Bobo, stille sang i refreng av Ava, ord om livet i lys, skygge og dans. «Traumtanz» er i total en smakfull bit minimal wave.

Ich tanze das Leben,
– es fühlt sich an wie ein Traum…
ein Schritt nach vorn und zwei zurück.

The Lunchbox Surrender

The Lunchbox Surrender – Foto: Alexandra Alva

Die Lichter drehen sich,
alle bewegen sich,
ich drück auf stop und schau nach vorn.

Det er fire varianter av «Traumtanz» inkludert på singelen, av disse er ‘Radio Edit’ å regne som den mest presise. ‘Lunchbox Minimal Edit’ hverken tilfører eller trekker fra så veldig mye, mens ‘Instrumental Club Edit’ taper terreng nettopp av den grunn å være instrumental. Heller ikke ‘Russian Version’ byr på markant andre vinkler i tone og rytme enn de tre andre versjonene, men med russisk tekst og Ava som førstevokalist er ‘Russian Version’ både fin og bærer særpreg.

TRACKS

Traumtanz (Radio Edit) / Traumtanz (Lunchbox Minimal Edit) / Traumtanz (Instrumental Club Edit) / Traumtanz (Russian Version)

Produsert av Bobo Elektro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments