Deviances of Virgin in Veil

Virgin In Veil, Deviances

Virgin In Veil, Deviances
Danse Macabre, cd/digital 2016

Avvik fra de etablerte normer, fra det sosialt aksepterte, er tema som opptar Virgin In Veil, og uten på noen måte å være eksplisitt politiske formidler Jacques Saph, Suzi Sabotage, Rudy Soininen og William Freyermuth tydelige holdninger gjennom tekster og intervjuer. Deres attityde kombinert med sound og image gir i sum et gjennomført hele.

Virgin In Veil byr i følge vaskeseddelen på ‘deathrock fueled by debauchery and desecration’, og det av konsis og instant fengende styrke, rundt to minutter per låt er foretrukket tidsbruk. På sett og vis befinner Virgin In Veil sitt musikalske uttrykk seg mellom Masquerade og Secular Plague. Fra den ene kant sjonglerer Masquerade (test gjerne albumet «Ritual» (2016)) og en mer eklektisk tilnærming til death og goth, fra den andre kant kommer Secular Plague (med Jacques Saph og William Freyermuth som medlemmer) som representanter for renskåren anarkopunk à la vegan.

«Deviances» er albumdebut for Virgin In Veil, dog uten å by på veldig mye nytt. Platen er å regne for en samling – omslaget forkynner ‘a compilation of early deviations’ – av bandets to tidligere utgivelser. Hvilket innebærer fire låter hentet fra «The Glory Hole» (2015) og tre låter hentet fra «Demo» (2015), den eneste nye utskeielse på «Deviances» er «Live Like Suicide».

Virgin In Veil

Virgin In Veil – Foto: Julie Dahlgren

«Live Like Suicide» er til punkt og prikke det sound og de holdninger som definerer Virgin In Veil, intenst fengende deathrock som spiller på strenger mellom varm ekstase og kald nihilisme. Den bærer i seg, også i video , de fleste grep vi forventer, og utfører de på beste vis. Super låt.

Hva angår låtene fra «The Glory Hole» holdt jeg i fjor vår «Sexual Sin» og «Decay» som de aller kvasseste, en status som fortsatt står ved lag. Ditto spikret står konklusjonen, «The Glory Hole» inneholder i alt fire hits for sin sjanger, snaue ni minutter med potente riff, rytmeseksjon på full rulle, kjølige synths og glefsende vokal. Låtene fra «Demo» skiller seg ikke stort fra de øvrige fem, av de tre er det nok «In The Name Of God» og dens kontante driv som best treffer øyeblikkelig blink.

Atten minutter tar det å runde «Deviances», det betyr en akkurat passe kompakt plate for en gruppe hvis låter hverken gjør hvileskjær eller legger inn tomgang. Som en introduksjon til Virgin In Veil har «Deviances» alt som er og finnes, og med det gir vi en varm – evt. kald – anbefaling.

TRACKS

Live Like Suicide / Lovestains / Sexual Sin / Decay / Seduction / In The Name Of God / Drown In Flesh / Heartthrobs

Produsert av Jacques Saph

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments