Echo People E​.​P. 01

Echo People, EP.01

Echo People, E.P. 01
Self-released, digital 2016

Ved flere anledninger gjennom det snart forgangne år har vi fremhevet Københavns postpunkere i rosende ordelag. På tampen av året skal kort nevnes enda et band fra det samme miljø, kvartetten Echo People som slapp sin første EP sommeren 2016.

Bandet er nytt av året men dets medlemmer er gjengangere, navnene Patrick Ringsborg (vokal), Christoffer Bagge (gitar), Mathias Lodahl (bass) og Johan Schultz (trommer) gjenfinnes i grupper som MOTH, Melting Walkmen, Metro Cult og Kold Front.

Echo People har som metode grovkornet gothic punk og deathrock, på «Echo People E​.​P. 01» fremført og produsert befriende upolert, nettopp slik lyden av punks og misfits fra de mørklagte huler eller kjellere faktisk bør lyde. Her er råvare, ingen kompromisser, ingen utstrakte hender.

Copenhagen goth punk for you funeral needs.

Echo People

Echo People – Foto: Stina Ebba

«Echo People E​.​P. 01» er tre relativt korte låter av høy energi og med spente nerver. Helt i front vaier «Fill Your Musket», lik en offensiv kampsang som på bein av rumlende bass, sylskarpe riff, hektisk rytmikk og ljomende vokal skritter fremover. «Fill Your Musket» er mektig bra og setter de øvrige to spor noe i skygge, skjønt «Praying For Defeat» og «How Many Words» er mer enn solide låter hvorav spesielt «Praying For Defeat» og dens kompakte intensitet gir kraftfull rock.

Hvilken prioritet Echo People vil få blant de involvertes øvrige prosjekter – Ringsborg sjonglerer stadig med ulike ting, Bagge og Lodahl holder akkurat nå kanskje størst fokus på Kold Front – er noe tiden får vise, uansett er «Echo People E​.​P. 01» for bra til at den bare skal glemmes bort i en kiste under jorden. For all del, dette er utvilsomt mest for menigheten, men bekjenner du deg til den er «Echo People E​.​P. 01» absolutt verdt en messe.

TRACKS

Praying For Defeat / Fill Your Musket / How Many Words

Produsert av Patrick Ringsborg