Sixth June, Night Before

VIDEO Hele tre år er gått siden forrige gang Sixth June velsignet verden med nytt materiale, da i form av EP’en «Pleasure». Forrige uke ble første låt og video fra vinterens kommende album sluppet, dette en låt hvis lydbilde hinter om et Sixth June i forandring og bevegelse.

Elegant synth og wave av mørkt, distansert og renskåret format er den stil vi forbinder Sixth June – Lidija Andonov og Laslo Antal – med, i «Night Before» fremstår de med en langt mykere og varmere glød enn hva vi tidligere kan huske å ha hørt. Saksofon, traktert av Amadeus Chiodi, som førende instrument er den klareste årsak for opplevelsen av et varmere sound, men her er også keyboards, bass og rytmikk som vekker klare assosiasjoner til new romantics og sofistikert pop generelt anno 1980s. «Night Before» er nydelig popmusikk i kledelig nostalgisk drakt.

Sixth June

Sixth June, «Virgo Rising»

Lidija Andonov og Laslo Antal begynte samarbeidet som Sixth June i Beograd i 2007, de flyttet til Berlin i 2010 og lanserte samme år debutalbumet «Everytime» (No Em Blanc). Senere er EP’ene «Back For A Day» (2011) og «Pleasure» (2013), begge via Mannequin Records, kommet til før de altså om et par måneder endelig presenterer «Virgo Rising» som fullengder nummer to.

Bemerkes kan at Antal de siste par år har vært aktiv i duoen Cult Club sammen med Sally Dige, det er slettes ikke utenkelig at det samarbeid kan ha påvirket hvordan «Virgo Rising» er formet. Med syv år mellom de to album er det uansett hverken å forvente eller ønske at «Virgo Rising» skal lyde som en blåkopi av det fremragende «Everytime». Slipp av «Virgo Rising» er annonsert til fredag den 17. februar 2017, aufnahme + wiedergabe er ansvarlig label.