Date at Midnight

VIDEOGoth og mørk postpunk står sterkt i de sørlige deler av Europa, eller i alle fall er det slik at mye av dagens beste saker i de sjangre kommer fra den kant. Date At Midnight er et band i genren som har løpt hjulene rundt en stund uten å skape de største overskrifter.

Hvilket, altså manglende overskrifter, som kjent på ingen måte er ensbetydende med hverken sjaber eller medioker kvalitet. Date At Midnight ble dannet i Roma, Italia i 2007, året etter debuterte de med selvtitulert og ditto selvutgitt EP. Denne av kaliber skarp nok til at franske Manic Depression Records, i parantes bemerket en label som holder høy standard, tegnet kontrakt. I 2011 kom bandet første fullengder med «No Love», et album som i kommende uke – fredag den 27. mai – får sin oppfølger i «Songs To Fall And Forget».

FEEL… OR NOT ?
NOT ANYMORE

Første sang ut i forbindelse med nytt album heter «Cold Modern World», den lyder bellissimo og gir gode håp for «Songs To Fall And Forget». Tilhørende video er mye trolig laget på budsjett lik null, men vi tåler til enhver tid enda en runde med klipp og lim fra et par av filmhistoriens virkelig store bragder. «Cold Modern World» består av klipp fra bl.a. den fantastiske «Ballet Mécanique» (1923/24) av Fernand Léger og Dudley Murphy og evig vidunderlige «Berlin – Die Sinfonie der Großstadt» (1927) av Walter Ruttmann.

Date At Midnight

Daniele De Angelis (vokal) / Francesco Barone (gitar) / Pasquale Vico (bass) / Francesco Mignogna (trommer)

Songs To Fall And Forget

Cold Modern World / Beautiful Lie (Let It Die) / Dust / Black Ashes / Running ’round / Fading Into? / Waves / To Fall And Forget / Tonight / The Virgin Light / Last Call / Follow