After The Break Up

Essence Of Mind, After The Break Up

Essence Of Mind, After The Break Up
Alfa Matrix, digital 2016

Essence Of Mind kom i fjor vår med deres fjerde album, «The Break Up!», og nå sånn omtrentlig et år senere er de tilbake med en slags epilog til albumet. Om ikke annet signaliserer tittelen «After The Break Up» at det er en sammenheng mellom disse to utgivelsene, Essence Of Mind hinter dessuten om en sluttført epoke og en ny start.

Hva en eventuell ny kurs og æra vil medføre får tiden vise, helt for sikkert er at alt tyder på et fortsatt vitalt Essence Of Mind i årene fremover.

«After The Break Up» marks both the end of an era, and a brand new start for ESSENCE OF MIND who are embracing the present and future with full energy and renewed dynamic vibes, leaving all the nostalgic past behind once for all.

«After The Break Up» er en EP (kun digital) bestående av fire nye kutt samt tre variasjoner over tittelkuttet og en remiks av «The Other Side» fra fjorårets plate. Stilmessig er her ikke så mye nytt eller ukjent for Essence Of Mind – Erlend H. Eilertsen (vokal, keyboards, gitar og prod.), Christian Paulsen (gitar og bass), Hasse Mattsson (keyboards, add. progr.) – å være, tvert om demonstrerer de fire nye låtene hva trioen er kjente for og føyer seg alle fint inn i katalogen.Det innebærer elektronisk rock møter emosjonell pop dekorert med elementer av dance så vel som industrial og mer med. I sine beste stunder evner Essence Of Mind å mikse den oppløftende rus med det melankolske sortsinn, sjeldent komplekst men alltid melodiøst og velprodusert. På denne EP lever tittelkuttet, «The Great Unknown» og «Surrender» alle opp til hva som er å forvente av Essence Of Mind. Tre flotte spor som fanger oppmerksomheten og river lytteren med, en ekstra skål til «The Great Unknown» som best i klassen av de tre.

«Until We’re Dead» er på sin kant den store balladen, ikke direkte ueffen men i disse mine ører finner smått pompøse ballader seg sjelden velkomne. Da straks heller ExoSuns remiks av «After The Break Up», tech / trance som det støver riktig bra etter. Eller aller helst Vigilantes versjon av «The Other Side», den sparker solid fra seg et sted mellom rock, big beat og trip hop. Til sist skal på ingen måte forglemmes at Chris R & Jaroslav Vyhnicka gjør en mangefasettert utgave i retning alternative rock og indie av «After The Break Up», en vri som på utmerket vis fremhever låtens kvaliteter.

«After The Break Up» er en i de fleste fall vellykket EP med nytt materiale av i hovedsak høy kvalitet pluss remikser som fungerer og tilfører variasjon til Essence Of Minds eget lydbilde. Vil du ha enda litt til kan du i forbindelse med denne EP’n hente det uutgitte sporet «Still Untold» mot å signere deg opp på Essence Of Minds nyhetsbrev. Clean deal.

TRACKS

After The Break Up / The Great Unknown (Finding Home Edit) / Surrender / Until We’re Dead / After The Break Up (ExoSun Remix) / The Other Side (Vigilante Remix) / After The Break Up (Chris R & Jaroslav Vyhnicka Remix) / After The Break Up (Reprise)

Produsert av Essence Of Mind

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments