A very british synthesizer group

The Human League

The Human League – Foto: Spiros Politis

Det går lenge mellom hver gang The Human League skjenker oss nye og spennende saker, og så skjer nok heller ikke i 2016. Bedre enn ingenting da at de fortsatt er relativt vitale som konsertattraksjon, i år legger de endog turen innom Norge.

The Human League, The Anthology

The Human League er ute og spiller nesten hvert eneste år, det i hovedsak på de britiske øyer selv om også det europeiske fastland får besøk med jevne mellomrom. Her i Norge har de ikke vært siden – med mindre hukommelsen svikter oss fullstendig – desember 2007, den gang i forbindelse med «Dare! Tour 2007» og markering av tredve år som band. Det innebærer at når The Human League atter igjen inntar en norsk scene, vil det ha gått hele ni år siden forrige gang. Sannelig skal sies at årene går fort.

Så veldig mye har ikke forandret seg på disse årene, ett nytt album i «Credo» (2011) har det blitt siden sist, men i det store monn er årgangsmateriale hva Philip Oakey, Susan Sulley og Joanne Catherall lener seg på. Backingbandet – bestående av Neil Sutton (som har vært med siden 1986), David Beevers (siden 1990), Nic Burke (siden 2001) og Rob Barton (siden 2003) – er også det samme som i 2007. Med andre ord mengder av stødig rutine.

THL_Tour 2016

Beveggrunnen for årets turné virker å være utgivelse av en ny kompilasjon, «A Very British Synthesizer Group – The Anthology». Flere utgivelser av type ‘greatest hits’ eller ‘best of’ er det knapt noen som ønsker seg, The Human League har mer enn mange av slike bak seg. Begrepet ‘antologi’ gir dog håp om noe mer omfattende enn bare nok en billig samleplate. Tiden vil vise hva «The Anthology» – og den påfølgende turné – favner av materiale, foreløpig er ingenting annet enn tittel avslørt. Gode klassikere blir det garantert, og med litt hell også enkelte rariteter.

«A Very British Synthesizer Group – Tour 2016» starter i Stockholm fredag den 11. november, stoppested nummer to på turnéen blir Rockefeller i Oslo lørdag den 12. november. Billettene legges ut for salg i morgen tidlig, fredag den 29. januar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments