Sto skotadi med Selofan

VIDEOMed fortsatt vinter og ennå et stykke vei å gå før vår, er lyden av kjølige grekere en høvelig musikalsk følgesvenn. I hvert fall når det lyder så veldig godt som «The Wheels Of Love», den første aperitiff i forbindelse med utgivelse av Selofans nye studioalbum.

Selofan er Joanna Badtrip og Dimitris Pavlidis fra Athen, en konstellasjon som har sin kjerne i kald og minimalistisk wave av diverse avskygninger. En av deres styrker er at de bedre enn mange andre i tilsvarende genrer makter å variere arrangementer og uttrykk, fjorårets utgivelse «Tristesse» beviste i så måte at Selofan er i stand til å skape allsidige album. Den sak at Joanna og Dimitris veksler i rolle som vokalist bidrar også til følelse av variasjon, like så at det synges på både engelsk, gresk og tysk.

«Sto Skotadi» («In The Darkness») blir duoens tredje album – de tidligere er «Verboten» (2013) og «Tristesse» (2015) – for Fabrika Records, hvilket vil si at Selofan er stallkamerater med gode navn som Lebanon Hanover og She Past Away. Fabrika har release for «Sto Skotadi» den 15. februar, digitalt og ikke minst som LP i et begrenset opplag av 500 eksemplarer.

Selofan

Selofan – Foto: Uwe Schröder

Sto Skotadi / In The Darkness:

The Wheels Of Love / Schwarz / Nightclub In The Sky / Orient / Snakes / Στο Σκοτάδι (In The Darkness) / Αλάσκα (Alaska) / Χορεύουμε? (Should We Dance?) / Να Φεύγεις (You Should Learn How To Leave) / Μάσκα (Mask)