Cabaret Voltaire, Kora!

Cabaret Voltaire

Cabaret Voltaire, 1978 – Foto: Pete Hill

Det er femten år siden forrige gang Sheffields soniske terrorister smeltet stål, i årene etter har det egentlig bare dreid seg rundt et spørsmål om tid før navnet Cabaret Voltaire igjen skulle bli tatt i bruk. Det mye grunnet gitarist / keyboardist Richard H. Kirks hyperaktivitet; under eget navn, via dusinvis aliaser og i samarbeide med andre artister, spytter han ut ny musikk i feiende fart og av rabiat hyppighet.

«Kora! Kora! Kora! Cabaret Voltaire Versions» er det første produkt kreditert Cabaret Voltaire siden 1994, og selv om det ikke er å regne som resultat av verken gjenforening eller selvstrikket stoff; tyder mye på at albumet er første stikk i Cabaret Voltaires gjenoppstandelse. Kirk står alene ansvarlig for platen, som inneholder syv remikser av låter fra Koras selvtitulerte debutalbum.

Kora? Band fra New Zealand hvis hybrid av dub / reggae / rock toppet albumlisten i hjemlandet anno 2007 og i samme smekk kapret Kirks hjerte. Det er et stykke fra hard elektro og avant i Sheffield til New Zeland og Koras sommerlige groove, men for den som erindrer Cabaret Voltaires dub- / rytmesterke side så oppleves ikke koblingen som helt fjern.

«Kora! Kora! Kora! Cabaret Voltaire Versions» er ute på Shiva Records, Kirk planlegger for fremtiden både konserter og plate med originalmateriale som Cabaret Voltaire. Så gjenstår det å se om Stephen Mallinder og / eller Chris Watson hiver seg med på en ny runde elektrokabaret.

Kora! Kora! Kora! Cabaret Voltaire Versions:

Skankenstein / Pop Your Bubble / Flow / On My Mind / Burning / Crazy Things / Burning Reprise

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments