Malicious Boogie

Killing Joke, The Peel Sessions 1979-1981

Killing Joke, The Peel Sessions 1979-1981
EMI / Virgin, cd 2008

Mange ville tatt for gitt at Killing Jokes sessions for BBC var lansert for flertallige år siden, dét bandets størrelse og antallet Peel Sessions på disk tilegnet øvrige artister tatt i betraktning. Men nei… «The Peel Sessions 1979 – 1981» markerer førstegangsutgivelse for innspillingene som her favnes

Fire sessions styrt av John Peel samt bonus i form av tre spor fra Richard Skinner Session, totalt sytten kutt med kun én overlapp. Som 1979-1981 tilsier med materiale hentet fra Killing Jokes to første album, men også inkludert enkelte rariteter – «Nuclear Boy», «Malicious Boogie» – som har vært harde å finne i andre sammenhenger.

I det hele en sterk dose mørk og aggressiv postpunk infisert av all den tribal-apokalypse Killing Joke anno sine tidlige år var i stand til å frembringe. Flertallet av sporene med tilstrekkelig tvist og skru til at de gir nye vinkler også for dem som er familiære med albumversjonene.

Skarp lyd, grunnleggende info, og en grei linernote av bandets roadie (Alex Paterson, senere kjent i og med The Orb) den gang da, skulle gi gode nok argumenter for å oppdatere fra de bootlegs og semre mp3s som dette materialet tidligere har vært henvist til. Sikkert sagt vil «The Peel Sessions 1979 – 1981» være en ikke helt ueffen samling også for den som aldri har gitt seg Killing Jokes første krigsdanser i vold.

TRACKS

Pssyche / Wardance / Nuclear Boy / Malicious Boogie / Change / Tomorrow’s World / Complication / The Fall Of Because / Tension / Butcher / The Hum / Empire Song / We Have Joy / Chop Chop / Tension / Unspeakable / Exit