Russian Amcar Club

Russian Amcar Club
Schweinhund Und Danielsen Goes To Circus
RAF Records, mlp 1987

Hvor mye moro kan man ha med kun orgel og slagverk? Temmelig mye, bare spør Geir Birk Nilsen og Svein Solberg som under fanen Russian Amcar Club herjet Oslos klubbscener på 80–tallet og rullet bulldozer over langt mer mannsterke orkestere.

«Schweinhund Und Danielsen Goes To Circus» var duoens siste av i alt to minilp’er / ep’er. Her går de to til det skritt å utvide arsenalet med saksofon, fløyte og bass; uten at det på noe vis svekker eller forringer varemerket som buldrende orgel–beat–power–misjonærer. Minimalistisk i musikk så vel som tekster, lyrikk (om det så kan kalles) begrenser seg oftest til kun én eller to setninger og knapt det. Som et D.A.F. eller Suicide i alternativ forkledning.

Gjennom snaue tolv minutter og fem små kutt samlet i årene fra 1984 til ’87 rekker denne lille platen over gråtkvalt russisk fyllevise («I Like Vodka & Kaviar»), en særdeles ompa re–work av Prince og «Kiss» («I Don’t Like Rock’n Roll»), forrykende pop–minimalisme («Get Out») samt to — «Something To Love» og «Beat The Beast» — blytunge eksempler på hva som er hele kjernen: En høyst personlig vri om garasjerock.

Russian Amcar Club

Geir Birk Nilsen, Foto: Maya Glaser

Bare flipp med en klype tull og tøys som krydder? På ingen måte; til det var Russian Amcar Club så altfor rått tøffe. Hva som imidlertid er flipp er de praktiske sidene ved utgivelsen. Forvirring skaper den manglende side b., for i motsetning til hva cover og etikett opplyser befinner samtlige riller seg på side a. Som innledes av de to kuttene som egentlig er side b. Det hele skal selvsagt heller ikke avspilles på de oppgitte 45rpm. Artig? Derom strides de lærde.

Russian Amcar Club på plate er for øvrig ikke så vanskelige å tilegne seg — med mindre man trakter etter de originale vinylutgivelsene — , i 2003 kom cd’en «In GOLD We Trust» (noe nytt, noen nyinnspillinger) som det fortsatt bør være forholdsvis grei skuring å finne.

TRACKS

I Like Vodka & Kaviar / I Don’t Like Rock’n Roll / Something To Love / Get Out / Beat The Beast

Produsert av Russian Amcar Club

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments