Rock of Ages

Def Leppard, Best Of

Def Leppard, Best Of
Mercury, 2cd 2004

Det kan med en viss rett hevdes at «Hysteria» (1987) er det ultimate uttrykk for 80-tallets hårete popmetal. Visst var Def Leppard i vinden også med «Pyromania» (1983) og «Adrenalize» (1992), men en kombinasjon av låtmateriale og produksjon bragte «Hysteria» opp i en klasse for seg. Røttene i den engelske NWOBHM bidro dessuten til at Def Leppards musikk hadde noen elementer som ikke kunne høres igjen hos deres mange amerikanske konkurrenter.

«Best Of» er Def Leppards offisielle samlealbum (slikt er ikke alltid like lett å vite i en bransje som oversvømmes av halvdårlige kompilasjoner) og erstatter det nå kasserte «Vault» (1995). Når sant skal sies er det svært lite som skiller «The Best Of» (CD1) fra «Vault», så på mange vis er dette mest bare ny innpakning.

Denne doble utgaven finnes kun i begrenset parti, noe som egentlig er like greit. Trettifire spor blir i meste lag for alle andre enn de dediserte, hva som i hovedsak gjelder for folk flest befinner seg på CD1. Med det ikke sagt at CD2 er ribbet for verdi – en rekke av bandets tidligste albumlåter er vel verdt en lytt – , men schlägerparaden befinner seg altså på CD1.

Lyden er god, dette selv om det ikke virker å være foretatt noen remastering, og heftet er akseptabelt informativt om enn usedvanlig kjedelig rent layoutmessig. «Best Of» er fin å ha, dog har det seg slik at det fortsatt er «Hysteria» som viser Def Leppards kvaliteter på beste vis.

TRACKS

CD1: Pour Some Sugar On Me / Photograph / Love Bites / Let’s Get Rocked / Two Steps Behind / Animal / Heaven Is / Rocket / When Love & Hate Collide / Action / Long, Long Way To Go / Make Love Like A Man / Armageddon It / Have You Ever Needed Someone So Bad / Rock Of Ages / Hysteria / Bringin’ On The Heartbreak

CD2: Rock Rock (Till You Drop) / Waterloo Sunset / Promises / Slang / Foolin’ / Now / Rock Brigade / Women / Let It Go / Too Late For Love / High ‘N Dry (Saturday Night) / Work It Out / Billy’s Got A Gun / Another Hit And Run / Stand Up (Kick Love Into Motion) / Die Hard The Hunter