Night Train to Nowhere

Night Train To Nowhere, Dance Of Horns

Night Train To Nowhere, Dance Of Horns
Manic Depression, digital 2017

Noen artistnavn er mer evokative enn andre, navn som spiller på de riktige strenger og har høy stoppfaktor. Dette selvsagt ganske så individuelt, for vi har alle våre ting, og en av mine ting er nattog. Mye av den årsak, av navnet Night Train To Nowhere alene, er derfor grunn til at akkurat denne utgivelsen ble gjenstand for nærmere lytting.

«Dance Of Horns» er Night Train To Nowhere sin debututgivelse, skrevet og spilt av en kar hvis artistnavn er Xzvrey og hjemland er Frankrike. Det betyr at Night Train To Nowhere ble skapt som et soloprosjekt – Xzvrey sysler også med bandet The Last Oath – , men etter innspilling av «Dance Of Horns» kom Jean-Philippe Torres inn som ansvarlig for lyd og miks. Disse to, Xzvrey + Torres, er Night Train To Nowhere av i dag og er de to som legger planer for fremtidige ruter.

The first stones of a dark and unholy building are put.

Så, er her i sound, rytme og melodi særlig til natt, tog og ingensteds? Stemningen er slettes ikke på feil spor, Night Train To Nowhere er i solid virke og balanse mellom gitarbasert cold wave og goth sånn omtrentlig. Melankolia og dunkel produksjon preger de fire låtene «Dance Of Horns» samler, både vokal og instrumentering oppleves som gjennomgående tilbaketrukket, distansert.

Beste spor er «Six White Walls», en harmonisk-atmosfærisk bølge hvis rytme berører shuffle og gitar drypper dråper av jangle pop. Veldig fin. «Fire In The Pandora’s Box» er av art type typisk cold wave, og det av fengende god fransk klasse. Med «Way To Doom» er det ned i hulen, der er det mørkt messende og hviskende behagelig. De tre nevnte låter er alle inntagende på hver sine vis, siste spor derimot – tittelkuttet «Dance Of Horns» – faller litt ned og gjennom. Tittelkuttet er EP’ens mest aggressive, hamrende deathrock som isolert hørt er av god standard men som i forlengelse av de tre andre låtene fremstår som noe anmassende og i savn av luft og dynamikk.

Night Train To Nowhere og deres «Dance Of Horns» er gratis – eller til selvvalgt sum – å hente, hvilket er en upåklagelig pris for en EP som det i all hovedsak er nesten kun positive ting å si om.

TRACKS

Six White Walls / Fire In The Pandora’s Box / Way To Doom / Dance Of Horns

Produsert av Xzvrey og Jean-Philippe Torres

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments