Self-Loathing av Bleib Modern

VIDEO Bleib Modern er i stadig bevegelse, det være seg på turné, i studio eller spredt for alle vinder i Berlin, Jena og München. Fra en diskret start som soloprosjekt i august 2014 er Bleib Modern vokst til fem – Philipp, Vinz, Peter, Leo, Tommy – og blitt et band med høy aktivitet.

Fjorårets album «Vale Of Tears» var en god opplevelse, i hvert fall for oss som gjerne takker ja til en dose selvmedlidene mørkerock. Med «Vale Of Tears» demonstrerte Bleib Modern at de søker sin egen nisje i markedet av samtidens postpunk, en nisje som rydder rom for både shoegaze og psykedelia og med som resultat en slags alternativ gothic noir i sound så vel som i det visuelle.

I forkant av nytt album ymter presseskriv om at Bleib Modern er rede for nye steg, ‘…the band shows themselves ready to take over a new and wider audience’. Det kommende verk bærer tittel «Antagonism», fra dette er «Self-Loathing» løftet frem som første låt og video ut til publikum. I form, innhold og funksjon er «Self-Loathing» på alle måter Bleib Modern i sedvanlig svartsinn, dog med et lite smil får vi tro da låten ble offentliggjort på Valentinsdagen tirsdag som var.

Bleib Modern

Foto: Rafal Karcz

No I don’t think that I’m good, cause I feel like shit, and it’s all just caused by myself.
– Self-Loathing

«Antagonism» er Bleib Modern sitt tredje album, det består av i alt elleve låter innspilt i Coburg, Bayern og i Berlin fra desember 2016 til januar 2017. Tre selskap håndterer hvert sitt format, de franske Third Coming Records og Manic Depression Records tar hånd om henholdsvis LP og CD mens tyske Black Verb Records sørger for at albumet blir å få også som kassett. «Antagonism» er satt opp med release lørdag den 1. april, og det er ganske sikkert ment for å være til narr.