Ny video fra Ash Code

VIDEO Ash Code holdt i går premiere for den tredje offisielle video fra deres siste album. De foregående var «Nite Rite» og «Tide», denne gang er det tittelkuttet som får følge av film.

«Posthuman» er tittelkuttet fra Ash Code sitt album av året, en tittel som ifølge Ash Code selv henspeiler på nåtidens menneske i etisk og sosial skvis mellom teknologi og natur. Videoen er i så måte ikke spesielt subtil, men den serverer fine bilder og kulisser til musikk og tema med et samlet resultat som gir oss Ash Codes mest forseggjorte video til nå. Scenene er filmet i Polen, Tyskland og Norge med Sandra Roczeń (Ash Code sin muse) i fokus foran kamera, Elio De Filippo er ansvarlig for klipping og konsept er kreditert Claudia Nottebella.

…a collage of darkwave, noise and electronic music with a solid drum machine. Dark ballads and obsessive beats, deep and melancholic synths, noise and distortions, arpeggiators and delays. Lights and shades. Dances of Death. Visions and theatricality. Coded ash.

Ash Code, som er tvillingene Alessandro Belluccio (vokal, progr.) og Adriano Belluccio (bass) samt Claudia Nottebella (synth, vokal), kom sammen i Napoli, Italia i desember 2013. Mer eller mindre umiddelbart gjorde de seg bemerket på den europeiske scene for dark- og cold wave, albumene «Oblivion» (2014) og «Posthuman» (2016) – begge utgitt på hhv. CD og LP av Swiss Dark Nights og Manic Depression Records – har sørget for å gi Ash Code mye ros og mange venner.