Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 Pogo Pops popper igjen – Indiestadt

Pogo Pops popper igjen

Pogo Pops, 2009

Sammen med Barbie Bones og Chocolate Overdose surfet Pogo Pops helt i front av den Bergensbølge som skyllet over landet på det unge 90-tall. Av disse tre var Pogo Pops det klart streiteste alternativet, med vekt på klassisk popsnekkeri traff Pogo Pops bedre og bredere enn hva de to førstnevnte band gjorde.

Frank Hammersland, Viggo Krüger og Nikolai Hamre dannet Doomsville Boys i 1987, et navn ikke helt i vater med den musikk og sjanger de beveget seg innenfor. Med Dominic O’Faheys ankomst og utvidelse til kvartett høsten 1990, byttet de navn til det mer treffende Pogo Pops.

Albumene «Pop Trip» (1992) og «Crash» (1993) begeistret i godt monn, så vel blant kritikere som det platekjøpende publikum fant Pogo Pops mange venner. «Pure» (1994) og «Surf» (1996) ble på flere måter tyngre øvelser, og da Pogo Pops tok kvelden følte flere av oss at de aldri fikk maks flaks og utløp for deres fulle potensiale.

Pogo Pops, Where the action is

I årene etter har Hammersland vært stødig til stede, både som soloartist og i front for Popium. Dog uten noen gang å tangere Pogo Pops’ suksess. Utgivelsen av «The Very Best Of» (2006) fikk Hammersland / Krüger / Hamre til igjen å komme sammen, og i disse dager er de aktuelle med første studioalbum på tretten år. «Where The Action Is» forteller at Pogo Pops fortsatt kan, sammen med ringrevene HP Gundersen (produsent) og Yngve L. Sætre (miks) har trioen skrudd et album som er en logisk fortsettelse av de tidligere.

Bevisste tidens gang og dagens marked, har Pogo Pops og selskapet REC 90 begrenset antallet kopier av «Where The Action Is» i fysisk format til smale 777 stk. Heller satser de via egen hjemmeside på det digitale format, og faktisk kan «Where The Action Is» (inkl. cover og booklet i .pdf) hentes for den nette sum av kroner 0,-.

I gratis utgave er kvaliteten dog begrenset til 192kbps, den som legger inn noen slanter vil kunne laste ned med betydelig bedre lydkvalitet. Til prisen 20,- følger dessuten debut-ep’n «The Doomsville Boys» (1990) med, og har man hele 50,- å avse er også «Lost And Found» – elleve tidligere uutgitte kutt – del av den digitale pakken. Ingen dårlig deal. Fra der og opp står det på hver enkelts velvilje, om «Where The Action Is» virkelig faller i smak er det anledning til å betale full pris.

Where The Action Is:

 1. Restarted And Restored
 2. Going For The Rainbow
 3. Lighten Up The Clouds
 4. Funny On The Inside
 5. Where The Action Is
 6. Let The Garden Grow
 7. Something To Remember
 8. Summer Out Of Bound
 9. Right Train, Wrong Track
 10. Curve Like That
 11. Please, Please (Listen To Me)

Les mer på www.pogopops.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments