Gang of Four til Pstereo

Gang Of Four

Leeds’ heftigste buldrebasser i kategorien punk’n’funk’n’dub markerer i år at det har passert tredve sesonger siden utgivelsen av debutalbumet «Entertainment!». I den forbindelse gjør de fire som seg hør og bør en rekke konserter, med én svipp innom Norge. Pstereo, Trondheim har vist smarthet og teft ved å booke Gang Of Four til lørdag den 22. august.

Gang Of Four ble gjenforent i 2004, med originalbesetningen intakt, og har siden da vært forholdsvis aktive på konsertfronten. I fjor hoppet imidlertid Dave Allen og Hugo Burnham av, hvilket betyr at årets utgave av bandet favner kun vokalist Joe King og gitarist Andy Gill fra den opprinnelige firerbanden. Mark Heaney og Thomas Mcneice har fra 2008 av ansvaret for trommer og bass, hvilket er et ikke helt lite ansvar i et band som vektlegger presis rytmikk i den grad Gang Of Four gjør.

Årets Pstereo, som finner sted på friluftsområdet Marinen fra den 21. til den 22. august, har for øvrig kokt sammen et riktig solid program. Primal Scream, Röyksopp, Motorpsycho, Ulver, Ane Brun, Calexico, Thåström (som virker å spille på samtlige av årets norske festivaler), Skambankt, Jaga Jazzist, Ruphus, The School, Kim Hiorthøy, Fjorden Baby! – og flere med – er ingen klein meny; noe å bite i for både den ene og den andre blant Trondheims borgere.

Se www.pstereo.no for mer informasjon