Front 242 til ElektroStat

Front 242
Front 242

ElektroStat, landets største elektroniske festival og som i år kan markere ti på rad, får storfint besøk denne høsten. De belgiske pionérene Front 242 stiller til start helgen 07./08. november, på Fabrikken i Oslo.

Front 242 oppstod i 1981 og krediteres som første konkrete referanse til begrepet EBM, dette ved på deres andre album – «No Comment» (1984) – å notere ‘Electronic Body Music Composed And Produced On Eight Tracks By Front 242’.

I bandets mest aktive periode, fra oppstart til en tre-fire år inn på 90-tallet, influerte Front 242 en rekke artister i skjæringen synth, industri og elektropunk. Nitzer Ebb, Front Line Assembly og Die Krupps er noen av de mange som fulgte hakk i hæl og fortsatt utgjør pensum innen EBM.

De seneste femten år har det kommet lite ny musikk fra Front 242, livealbum, remikser og resirkulering av eldre materiale har vært den dominerende beat. Alle fire medlemmer er imidlertid aktive i flere sideprosjekter, så det er ingen grunn til å frykte at det er et band i kreativ tørke som ankommer ElektroStat.

Av øvrige artister som pr. dags dato er bekreftet til festivalen teller vi blant andre hjemlige helter som In Vein, Servoskudd og Gothminister.

Kilde: www.elektrostat.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments