Theodore and Friends

The Adventures, Theodore And Friends

The Adventures, Theodore And Friends
Chrysalis, lp 1985

Fra Belfast, Nord-Irland with love, til London og jakten på lykke og det store gjennombrudd. Det riktige gjennombruddet skulle de aldri få – andrealbumet «The Sea Of Love» (1988) var dog nære på – , men litt lykke rakk de å spre. Sekstetten The Adventures var representanter for positiv, oppløftende pop; i vesen og tanke ikke helt ulike Crowded House. Det vil si dyktig tilvirket pop basert på klassiske prinsipper, sommerlige melodier i arrangementer tilsatt de små, smarte knep som skiller de minneverdige fra hopen.

Debutalbumet «Theodore And Friends» sank, til tross for tre mindre schlägere i «Another Silent Day» (#71), «Send My Heart» (#62) og «Feel The Raindrops» (#58), som en stein sånn rent salgsmessig. Ergerlig nok, da «Theodore And Friends» er et varmt, vennlig album fylt til randen med toner og refreng mange flere burde funnet glede av. De tre nevnte singler er alle prima eksempler på The Adventures’ evner, som foruten egenskapene til å lage glitrende låter kunne fremvise to vokalister hvis roller smelter perfekt sammen. Terry Sharpe fører ordet med stemme klar og lys som sommernatt, understøttet av Eileen Gribbens fine harmonier og koring.

Skinner sterkt i skolen for britisk gitarpop med sjel

Like gode, vel så gode, som singlene er «Always», «When The World Turns Upside Down» og «Love In Chains», som alle skinner sterkt i skolen for britisk gitarpop med sjel. Det er kanskje mykt, ufarlig og noen vil endog hevde at det blir litt tannløst; men The Adventures mål med «Theodore And Friends» var nok heller aldri å fremstå som utfordrende. Det holdt, og holder, lenge å smi flott, nynnebar pop som i rette øyeblikk treffer flere strenger enn hva mer avanserte øvelser gjør.

Et kutt som «These Children», hvis dunkende, monotone grunnrytme er som rappet fra Ultravox’ «Monument», tilkjennegir forresten at The Adventures kunne gjøre seg dystre og riktig alvorstunge som så skulle være. Meloditeften fordufter imidlertid ikke selv i de tilfeller hvor musikken tar en stillere, mer introvert vinkel. I slike stunder, «These Children» og «Don’t Tell Me», befinner The Adventures seg bare få skritt fra de like melodisikre Deacon Blue.

«Theodore And Friends» er et album å bli glad i og av, vakker tittel, vidunderlig cover, krystallklar produksjon og ikke minst vinner etter vinner av kutt. Still det gjerne opp i den lange raden av album som beviser hvor urettferdig popbransjen er. Til info, ta ad notam at den amerikanske utgaven bærer tittelen «The Adventures» og har – som gjerne var på den tiden – en omrokert låtrekkefølge.

TRACKS

Always / Feel The Raindrops / Send My Heart / Two Rivers / Don’t Tell Me / Another Silent Day / When The World Turns Upside Down / Love In Chains / Hollywood / These Children

Produsert av Garry Bell, Steve Harvey og Bob Sargeant

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments