Here Comes My Laugh

Simon F, Gun

Simon F, Gun
Chrysalis, lp 1985

Det er lite info å spore opp rundt denne Simon F., annet enn at han startet sin karriere i en duo ved navn Intaferon og i tillegg til denne platen – som jeg antar er hans debut som soloartist – gjorde et senere album ved navn «Never Never Land» (1987).

«Gun» er inspirert og variert synthpop i kombinasjon med aggressive gitarer, en mikstur som i dette tilfellet er i besittelse av uomtvistelige kommersielle egenskaper. Simon F. kan best beskrives som en Billy Idol med større vekt på pop enn på rock, hvilket er en ikke helt søkt sammenligning så lenge Idols gitarist Steve Stevens bidrar på albumet.

Han gjør det ikke lett for seg selv ved å innlede albumet med den stormende og uhyre fengende kraftlåten «I Want You Back» (som er en cover av australske Hoodoo Gurus); en tøff-i-trynet og lydmessig overveldende poprocker som skapt for utagerende oppførsel på dansegulvet. Ingenting av det som følger klarer helt å følge opp den sterke innledningen, men albumet som helhet imponerer med variasjon i uttrykk og detaljrike arrangementer. Her mer enn anes en velutviklet sans for hooks, hør eksempelvis de i utgangspunktet ganske motstridene bitene som utgjør hektiske «Baby Doll Love».

Gjennomgående varter Simon F. opp med sterke melodier, da ikke minst i form av de vakre «Perfect World» og «Here Comes My Laugh». Simon F. våger dessuten å gjøre andre ting enn den umiddelbare popmusikken, best eksemplifisert med «A Million Miles From Happiness» og «Phones» (som vokal- og stemningsmessig gir assosiasjoner til The The). Han besitter for øvrig en solid stemme som kan være både snerrende tøff, tungpustet insisterende og fløtemyk innsmigrende, men som uansett uttrykk kler musikken særdeles bra.

Dette er ingen klassiker og heller ikke noen perfekt plate, men jeg har undret meg flere ganger over hvorfor en så åpenbart talentfull artist tilsynelatende bare ble borte. Så langt jeg vet forefinnes ikke dette albumet på cd, men skulle du snuble over det i en bruktbutikk er det vel verdt de 20,- det sannsynligvis er priset til.

TRACKS

I Want You Back / Baby Pain / Baby Doll Love / Phones / Perfect World / A Million Miles From Happiness / Hungry Life / Mad Man Drum / Dr. Christi / Here Comes My Laugh

Produsert av David Motion, Simon F, Steve Stevens, William Whittman

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments