Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 Natural History – Indiestadt

Natural History

Talk Talk, Natural History

Talk Talk, Natural History – The Very Best Of
EMI / Parlophone, cd 1990

Talk Talk var et band som gjennomgikk en helt annen utvikling enn band flest. I løpet av noen ganske få år gjennomgikk de en metamorfose fra lett og ganske så listevennlig synthpop, til komplekse øvelser med filosofiske betraktninger et sted mellom jazz, elektronisk folk og progressiv rock.

Konsekvensen av dette var at Talk Talk begikk kommersielt selvmord, og det på vakrere vis enn hva kanskje noe annet band har gjort. Men innen de skjøv de store massene fra seg, rakk de å lage en anseelig mengde hitsingler.

«Natural History» samler et representativt utvalg spor – i hovedsak singler – i kronologisk rekkefølge fra den spede begynnelsen med «Today» i 1982 til «Desire» i 1988. Det innebærer at ingen spor er inkludert fra hva som ble deres mest utfordrende og samtidig siste album, «Laughing Stock» (1991). Innen sistnevnte album byttet bandet plateselskap, og befant seg da – betegnende nok for deres musikalske utvikling – på jazzlabelen Verve.

Musikken? Knapt et dårlig spor. Musikken bobler og vibrerer, puster og lever – og Hollis’ stemme kan knuse hjerter av stein. Kutt som «Today», «It’s My Life» og «Life’s What You Make It» hører til blant mine pop-evergreens, tre låter som alene gir meg mer glede enn Dylans samlede katalog noensinne vil gjøre.

Det faktum at låtene kommer i kronologisk rekkefølge viser til det fulle hvor elegant og naturlig bandet gjennomgikk sine musikalske endringer, og det gjør denne samleren til et fint supplement ved siden av de fem studioalbumene som ble utgitt. I rekken av Talk Talk-samlere, det finnes ganske mange på markedet etterhvert, er dette blant de klart beste og gir en fin introduksjon for nysgjerrige.

Albumet eksisterer også i en versjon med to bonuskutt, «Life’s What You Make It» (live) + «Tomorrow Started» (live). Året etter ble søsteralbumet «History Revisited» sluppet, dette albumet består av nye remikser og er en utgivelse Talk Talk tar fullstendig avstand fra.

TRACKS

Today / Talk Talk / My Foolish Friend / Such A Shame / Dum Dum Girl / It’s My Life / Give It Up / Living In Another World / Life’s What You Make It / Happiness Is Easy / I Believe In You / Desire

Produsert av Tim Friese-Greene, Rhett Davies og Colin Thurston