Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 Traitrs speak in tongues – Indiestadt

Traitrs speak in tongues

Traitrs, Speak In Tounges

Traitrs, Speak In Tongues
Pleasence Records, 7″ep/digital 2017

Traitrs var nylig på deres første turné i Europa, nærmere bestemt i Tyskland og Polen, det i kraft av den positive mottakelse debuten “Rites And Ritual” er blitt til del på det europeiske kontintent. Med seg over havet fra Toronto, Canada hadde de ny musikk i form av 7″EP’en «Speak In Tongues», tre låter som bør kunne løfte Traitrs enda videre.

Parallellene fra fjorårets debut med EP’en / minialbumet «Rites And Ritual» – fra hvor vi i dette hus anbefalte «Lya» spesielt – til årets «Speak In Tounges» er tydelige på alle plan. Sean-Patrick Nolan og Shawn Tucker har ikke tuklet altfor mye med oppskriften, Traitrs er fortsatt beksvart postpunk med gotisk tilsnitt og forkjærlighet til europeisk cold wave, i lyd som i ord fra dypet av sjakten. Skjønt, hørt mot «Rites And Ritual» er «Speak In Tongues» ikke fullt så streng, låtene er denne gang i tydeligere grad spisset i retning markante melodier og refreng, en større åpenhet.

Traitrs

«Speak in Tongues» was inspired by how darkly laced humanity is. A politically apocalyptic way of watching the decimation of the planet and ourselves.

«Speak In Tongues» tilbyr tre jevnbyrdige låter som flott illustrerer Traitrs’ ståsted i passasjen mellom det massive og det atmosfæriske, gjerne i primitivt dunkende driv men uten at det går på bekostning av hverken finesse eller de fengende grep. Tittelkuttet er i så henseende en hit, stolt postpunk av et format som virkelig setter publikum i bevegelse. «The Cutting» er kjøligere, litt tilbaketrukket, vugger og vinker dessuten vagt til The Cure. «Hand Of Holy Fingers», hvis intro er utdrag av tekst fra den makabre tyske schlägeren «Warte, warte nur ein Weilchen», er EP’ens aller mest melodiøse hjørne, ikke helt uten gjenklang av Editors og desslike faktisk.

Det nærmer seg juni, og for den som ikke synes særlig om dét og helst skyr lyset, kan det med kors på halsen garanteres at «Speak In Tongues» er ribbet for sommerlige vibrasjoner. Derimot er her tre gode låter som tåler alle årets fire sesonger og understreker at Traitrs er en duo med ambisjoner om å erobre flest mulig av de barn som sogner til samtidens cold wave / postpunk.

TRACKS

Speak In Tongues / The Cutting / Hand Of Holy Fingers

Produsert av Josh Korody

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments