Flesh for Fantasy

Billy Idol, Greatest Hits

Billy Idol, Greatest Hits
Capitol / Chrysalis, cd 2001

Med nytt studioalbum – det første på tolv år – rett rundt hjørnet, er det vel verdt å ta et gjenhør med Idols beste øyeblikk. Suverene studioalbum har han aldri laget («Rebel Yell» (1984) var dog et godt forsøk), hvilket betyr at Billy Idol hører til blant de artister som fungerer best i singleformat.

«Greatest Hits» foretar et kronologisk løp gjennom mannens største hits, fra Generation X’ «Dancing With Myself» (1980) til «Shock To The System» (1993). «Speed», hentet fra Sandra Bullocks gjennombruddsfilm av samme navn, er det eneste markante sporet som er utelatt. Som bonus får man en akustisk liveversjon av «Rebel Yell», samt et flunkende nytt spor i coverversjonen av Simple Minds’ «Don’t You (Forget About Me)».

Kutt som «White Wedding (Part 1)», «Rebel Yell», «Eyes Without A Face», «Flesh For Fantasy», «Sweet Sixteen» og «Cradle Of Love» står seg fortsatt som ypperlige singler og bevis på at Billy Idols artistnavn ikke bare var utslag av frekk ubeskjedenhet. Så får man heller lukke øynene og ørene for det hærverket han bedriver på «L.A. Woman» og «Don’t You (Forget About Me)»; sistnevnte så grusom at han burde vært lagt over setet på en Harley Davidson og i all offentlighet fått pryl tre strake dager til ende.

Med en brukbart informativ booklet som vedlegg utgjør «Greatest Hits» totalt sett Billy Idols beste album. Har du denne utgivelsen har du i bunn og grunn track på Idol.

TRACKS

Dancing With Myself / Mony Mony / Hot In The City / White Wedding (Part 1) / Rebel Yell / Eyes Without A Face / Flesh For Fantasy / Catch My Fall / To Be A Lover / Don’t Need A Gun / Sweet Sixteen / Cradle Of Love / L.A. Woman / Shock To The System / Rebel Yell (live and acoustic) / Don’t You (Forget About Me)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments