Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 Mirage, Erasure / Oslo – Indiestadt

Mirage, Erasure / Oslo

Mirage, Erasure/Oslo

Mirage, Erasure / Oslo
Svart Records, 7″/digital 2017

Den norsk-tyske duoen Mirage er å regne blant sommerens beste overraskelser for enkelte av oss som noen ganger synes juli blir i overkant preget av lykke og lutter glede. Ingenting vondt sagt om elvelangs eller blomstereng, men det er stunder da syv trinn ned i en kold kjeller er å foretrekke. Der nede finner en slike saker som Mirage.

Mirage er et samarbeide mellom Cato Stormoen (Deathhammer) som håndterer musikk og instrumentering og Jan Utecht (Occvlta) som tar seg av tekster og sang. Det er her med andre ord tale om musikere med bakgrunn fra de mer ekstreme skalaer av metal, og som i Mirage tar et sidespor og monterer hardkantet, svartsinnet postpunk og deathrock; eventuelt cold rock.

Interference, distortion. We have company.

«Erasure» + «Oslo» er to likeverdig solide låter støpte i vintage britisk postpunk og amerikansk deathrock, stundom gir de massive riff og arrangementenes dynamikk dessuten varsler om at Stormoen er en gitarist hvis hjemstavn er metal og ikke postpunk. Begge spor blir kronet av eminent vokal fra Utecht, en vokal som gir gjenklang av både klare, kalte og keine Gefühle. Om eksempelvis Christian Death eller Horror Vacui er del av din drikk, kan Mirage gjerne falle i smak.

Ein kühler Kopf mit einem klaren Sinn, ein kalter Schrei.

Hvorvidt Mirage og «Erasure / Oslo» blir en éngangsforeteelse eller kommer til å ekspandere er usikkert, dog har Stormoen ymtet om at det kan komme mer Mirage til neste år. La oss bare få si at så håper vi virkelig skjer, «Erasure / Oslo» er altfor bra til ikke å skulle få en fortsettelse.

TRACKS

Erasure / Oslo

Produsert av Mirage

7″ vinyl i et begrenset opplag av 300 eks. kan bestilles hos svartrecords.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments