Ny LP fra Factice Factory

VIDEO Den fransk – sveitsiske trio Factice Factory har klargjort nytt album, utgivelse skjer ikke før i september men en første single og video har allerede vært ute en god stund.

«Extinguisher» hadde premiere den 12. mai, et fengslende stykke kald og svart wave hvis stil er like typisk som den er atypisk for Factice Factory og deres palett av europeisk og synthbasert postpunk. Videoen er filmet og redigert av Fabrice Lefebvre, hastige bevegelser og strobelys gir ekstra energi til låtens kompakte drivkraft. Som forsmak på ny plate lover «Extinguisher» godt.

«Lines & Parallels» er tittelen på Factice Factory sitt tredje album med forventet lansering den 15. september. Albumets delikate omslagsfoto er kreditert Laurent Moulager (Hipstoresk) og Made Li Monade (Limonadeart) er ansvarlig for design. «Lines & Parallels» blir utgitt i format LP, CD og MC, nederlandske Wave Tension Records – dette en helt ny label – står for LP-utgaven mens belgiske Wool-E Discs / Wool-E Tapes ser til at CD- og kassettutgaven realiseres.

Factice Factory, Lines & Parallels

«Lines & Parallels»

Factice Factory

Factice Factory

Factice Factory is a French / Swiss band. The project finds mainly its influences in the movements of the early 80’s such as Cold Wave, Minimal Wave and Post Punk.

Fabrice Lefebvre, Chroma Carbon (François Ducarn) og Théotime Lefebvre (sønn av Fabrice) er til sammen Factice Factory, de finner seg hjemme i Liévin, Frankrike og i Genève, Sveits. Frem til i dag har de utgitt albumene «The White Days» i 2014 og «!NADA!» i 2015. Om Factice Factory i essens er kald og minimal wave / postpunk ønsker de ikke å være begrenset til bare dette, de anser seg heller for å være et ganske frilynt band med plass til influenser fra flerfoldige genrer. Deres blanding av engelske, franske og tyske tekster er en konsekvens både av de forskjellige musikalske inspirasjonskilder og bandets geografiske plassering på tvers av landegrenser.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments