Supernova 1006, Through Me

Supernova 1006

Supernova 1006 – Foto: Pavel Vishnevsky

SUPERNOVA 1006

Post-punk band based in Saint Petersburg, Russia.

HVEM → Supernova 1006 oppstod i september 2014, da som trio med hjemsted i Khabarovsk lengst øst i Russland. Etter et års tid nedskalert til duo bestående av Andrey Yukhovich (vokal, gitar) og Elizabeth Dolgikh (synth, trommer) som i dag har base i St. Petersburg. Tross bare to og et halvt år i virksomhet har Supernova 1006 allerede rukket å lansere to album og tre EP’er.

HVA → «Through Me» er hentet fra det nye albumet «Unique World» og er med sin tilhørende video å regne som en slags single fra platen. «Unique World» ble sluppet for en ukes tid siden, foruten i de rent digitale format også tilgjengelig som CD og kassett fra Werkstatt Recordings.

HVORFOR → Fordi «Through Me» er en medrivende, kortfattet hybrid av ravnsvart cold wave og fabulerende romodyssé, tilført ekstra fremdrift i perkussive klikk og av en knapt hørbar vokal. En effektiv intro for alle som er ukjente med Supernova 1006 og deres soniske verden der ute et sted i svev mellom synth, postpunk, drøm, industri og wave.