Whispering Sons

Whispering Sons, Performance​ / Strange Identities

Whispering Sons, Performance​ / Strange Identities
Weyrd Son Records, 7″/digital 2016

Et av de desidert mest minneverdige debutalbum fra 2015 stod belgiske Whispering Sons for. «Endless Party» var, og fortsatt er, en lidenskapelig omfavnelse av inderlig og atmosfærisk postpunk i sporene etter de klassiske band fra De britiske øyer.

Med det glitrende «Endless Party» under armen har Whispering Sons i 2016 turnert Europa og bygget seg et stadig større renommé. Da deres utgivelse nummer to, singelen «Performance»​ / «Strange Identities», ble lagt ut i forsalg i oktober, tok det mindre enn 24 timer innen rubbel og bit av førsteopplaget på 300 eks. var utsolgt. Kjapt salg som illustrerer et band på stigende kurs.

Belgian post-punk breathing dark and atmospheric sounds.

Hverken «Performance» eller «Strange Identities» hører til blant de mest umiddelbare låter fra Whispering Sons. De puster begge tungt, de frir på ingen måter til massene, og Fenne Kuppens’ stemme er muligens enda litt mørkere, enda litt dypere, enn på fjorårets album.

Whispering Sons - Foto: Geert Braekers

Whispering Sons – Foto: Geert Braekers

De innledende riff av «Performance» er som dommedag, før skyene sprekker opp og lar gitaren skinne en liten stund. Det første lille minutt er uten tvil basis for en potensielt fengende låt, men Whispering Sons vil ikke i den retning denne gang. «Performance» bryter nemlig kurs, kler seg naken, river opp drama, stiger i styrke, først i det siste halve minutt finner «Performance» veien tilbake dit den begynte. «Strange Identities» er, tross all skyggefullhet, lettere håndgripelig, den finner en enklere rute og løfter seg elegant opp til det mørkt atmosfæriske, til den gode flyten.

«Performance» og «Strange Identities» gir en veldig følelse av at Whispering Sons nå er i en fase hvor de streber etter å finne en identitet som virkelig er dem selv. Om så er, lykkes de i denne omgang godt. Fordi i motsetning til «Endless Party» – hvor forbildene stråler som sol på høylys dag – er «Performance» / «Strange Identities» et langt skritt i retning av selvstendig egenart.

TRACKS

Performance​ /​ Strange Identities

Produsert av Koenraad Foesters