We Like To Suffer

VIDEO Black Nail Cabaret er denne fredag ute med ny single som er gitt den selvplagende tittel «We Like To Suffer». Med en slik tittel kommer det ikke som noen overraskelse at låt og video viser Black Nail Cabaret og deres elektroniske pop noir på en noe desillusjonert dag.

Videoen til «We Like To Suffer» er spilt inn i London med regi av Bianka Vago. På en avgrenset fysisk flate omkranset av glass, betong og høyhus utspiller seg et lite drama. Kjernen i låten «We Like To Suffer» er nasjon, kultur og migrasjon, i videoens bilder gitt et orwellsk uttrykk. I samspill med disse temaene og følelsen av fremmedgjøring er Emese Árvai-Illés’ rollefigur – som er inspirert av Agent Dale Cooper i Twin Peaks – en hilsen til og hyllest av den androgyne Bowie.

Singelen «We Like To Suffer» er utgitt av tyske Basic Unit Productions i format cd og digitalt, innholdet er «We Like To Suffer» i fire varianter pluss «Descent». «We Like To Suffer» vil også bli å finne på Black Nail Cabarets neste – tittel og tidspunkt er enn så lenge ukjent – album.

Black Nail Cabaret

Black Nail Cabaret – Foto: Bianka Vago

For øvrig har det siden forrige album, fjorårets utmerkede «Harry Me Marry Me Bury Me Bite Me», skjedd endringer i enheten Black Nail Cabarets liv og virke. Black Nail Cabaret har migrert fra Budapest til London og bare Emese Árvai-Illés er tilbake av de to opprinnelige medlemmer. Zsófia Tarr takket for seg i sommer, inn som nytt ansikt er Krisztián Árvai kommet. Skjønt, Árvai er på ingen måte et fremmed navn i denne sammenheng, siden 2010 har han befunnet seg tre skritt bak i kulissene som produsent og bidragsytende låtskriver for Black Nail Cabaret.