The Sweetest Condition

VIDEO Pariserhjul, lykkehjul, hester og karuseller, tivoli. Rastløse ritt gjennom kveld, natt og neonskimrende gater. Kulisser til vedvarende begjær, om igjen og om igjen. Til musikk er disse ting særs virkningsfull dekor, se nå bare The Sweetest Condition og deres nye video.

Med enkle midler og effektiv klipping har The Sweetest Condition stiftet sammen en stilig video. Her er hastige glimt av tivoli, lys, gater og bakgater i dans med en vokalist hvis intenst energiske utstråling treffer låten noe nær perfekt. «Watch You Fall» er hentet fra fjorårets album «Edge Of The World», en låt av presis kalibrering og albumets alt i alt mest konsise øyeblikk.

The Sweetest Condition? Det er helt sikkert et par av dere som ikke kjenner dem fra tidligere, et lite riss over hvem og hva er derfor på sin plass. Leslie Irene Benson og Jason Reed Milner har holdt sammen som musikalsk duo siden 2009, først under navnet Irene & Reed og i den fasong som skapere av musikk fra et ruralt, støvete veikryss et sted mellom indie og americana. Irene & Reed serverte albumet «Closer To Home» i 2010, parallelt med tilvirking av plate nummer to som Irene & Reed oppstod The Sweetest Condition i 2012.

The Sweetest Condition

The Sweetest Condition – Foto: JRM Photography

The Sweetest Condition, Edge Of The World

«Edge Of The World»

I drakt av The Sweetest Condition plasserer Benson (vokal + tekster) og Milner (synth + musikk) seg i et ganske annet terreng enn Irene & Reed. Kraftfull elektronisk pop pyntet med dryss av industrielle elementer, rock og goth, de mest åpenlyse inspirasjonskilder vil være Depeche Mode – bandnavn er lånt fra låt av samme tittel på «Songs Of Faith And Devotion» (1993) – og Nine Inch Nails. Det er absolutt spor av synth og new wave fra the ’80s i The Sweetest Conditions musikk, dog er duoens referanser til fortid først og sist forankret i første halvdel av the ’90s.

Founded in 2012, Jason Reed Milner (music + synths) and Leslie I. Benson (lyrics + vocals) blend iconic sounds of the ’80s and industrial muscle of the ’90s, drawing some inspiration from Depeche Mode, Nine Inch Nails and The Birthday Massacre.

The Sweetest Condition debuterte med EP’n «Truth And Light» i 2013, etter denne forlot de sin opprinnelige hjemby Indianapolis, Indiana og slo seg ned i Nashville, Tennessee. Her spilte de inn og produserte debutalbumet «Edge Of The World» – selvutgitt i august 2015 – , et album som er blitt gjenstand for en rekke positive, om enn ikke ekstatiske, kritikker. «Edge Of The World» er en sånn plate som i sum vitner om talent og bærer bud om enda bedre ting i vente.

Med mindre noe går skeis et sted underveis, vil The Sweetest Condition lansere nytt album, med den usedvanlig fine tittel «We Defy Oblivion», senere i år. Følg med.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments