Antipole, Ephemeral

Antipole, Ephemeral

Antipole, Ephemeral
Self-released, digital 2016

2016 har rundet seks måneder og er halvveis i sitt korte livsløp, gjennom det løp har Antipole ved juli rukket frem til deres tredje single av året. Med “Someday 45” og “Narcissus” er Antipoles minimalistiske instrumental-postpunk i tålmodig ferd mot flere lyttere, nyeste tilskudd – “Ephemeral” – har hva som skal til for å bringe ferden videre.

En overhengende fare ved å spille på så små flater som Antipole gjør, er at formelens intuitive kraft svinner hen i likelydende repriser i takt med tid og antall låter hørt. Behovet for ekspansjon av lydbildet vil uvegerlig melde seg før eller senere, hvilket igjen kan – om brutalt eller klossete utført – ruinere det opprinnelige særpreget.

Med “Ephemeral” ekspanderer Antipole, og det på det mest naturlige vis når motto er dreamy darkwave – ved å supplere gitar med synth. Dette et supplement som på ingen måte rokker ved Antipoles fundament, synthen (soft) er gitt i oppgave å tilføre flere lag, farger og muligheter i arrangementene. Antipoles karakteristiske gitar er fortsatt det redskap som broderer riff, melodi og rytmikk, det er i denne Antipoles sjel og motor befinner seg.

“Ephemeral” tilbyr dessuten b-side av virkelig verdi, “Immerse Yourself” er 119 sekunder av genuin Antipole surfende over blå kveldsbølger og dype skvulp i retning lanterner i det fjerne. Den er, i all sin kompakte form, kanskje enda mer momentant forførende enn tittelkuttet

Mye mulig er både “Immerse Yourself” og “Ephemeral” i denne stund, akkurat her og nå, like flyktige som bølger, som lyse sommernetter, som tilfeldige opplevelser. Men det er slike ting vi husker, slike tilsynelatende ubetydeligheter vi erindrer. “Ephemeral” / “Immerse Yourself” i samspill med betagende foto og design er et nytt stykke vellykket fragment av Antipoles drøm.

TRACKS

Ephemeral / Immerse Yourself

Produsert av Antipole

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments