Antipole, Ephemeral

Antipole, Ephemeral

Antipole, Ephemeral
Self-released, digital 2016

2016 har rundet seks måneder og er halvveis i sitt korte livsløp, gjennom det løp har Antipole ved juli rukket frem til deres tredje single av året. Med «Someday 45» og «Narcissus» er Antipoles minimalistiske instrumental-postpunk i tålmodig ferd mot flere lyttere, nyeste tilskudd – «Ephemeral» – har hva som skal til for å bringe ferden videre.

En overhengende fare ved å spille på så små flater som Antipole gjør, er at formelens intuitive kraft svinner hen i likelydende repriser i takt med tid og antall låter hørt. Behovet for ekspansjon av lydbildet vil uvegerlig melde seg før eller senere, hvilket igjen kan – om brutalt eller klossete utført – ruinere det opprinnelige særpreget.

Med «Ephemeral» ekspanderer Antipole, og det på det mest naturlige vis når motto er dreamy darkwave – ved å supplere gitar med synth. Dette et supplement som på ingen måte rokker ved Antipoles fundament, synthen (soft) er gitt i oppgave å tilføre flere lag, farger og muligheter i arrangementene. Antipoles karakteristiske gitar er fortsatt det redskap som broderer riff, melodi og rytmikk, det er i denne Antipoles sjel og motor befinner seg.

«Ephemeral» tilbyr dessuten b-side av virkelig verdi, «Immerse Yourself» er 119 sekunder av genuin Antipole surfende over blå kveldsbølger og dype skvulp i retning lanterner i det fjerne. Den er, i all sin kompakte form, kanskje enda mer momentant forførende enn tittelkuttet

Mye mulig er både «Immerse Yourself» og «Ephemeral» i denne stund, akkurat her og nå, like flyktige som bølger, som lyse sommernetter, som tilfeldige opplevelser. Men det er slike ting vi husker, slike tilsynelatende ubetydeligheter vi erindrer. «Ephemeral» / «Immerse Yourself» i samspill med betagende foto og design er et nytt stykke vellykket fragment av Antipoles drøm.

TRACKS

Ephemeral / Immerse Yourself

Produsert av Antipole