Kold Front

Kold Front

Kold Front – Foto: Simon Væth

Blant mine personlige favoritter i katalogen av fjorårets utgivelser, befinner seg den danske kvartett Metro Cult og deres EP «Transparent». For oss som hadde sett frem til flere utgivelser fra Metro Cult, kom det derfor som en liten skuffelse at de i vinter annonserte bandets død og begravelse etter bare tre års virke.

Nuvel, trøsten får bli at folk fra Metro Cult allerede er i sving med nye prosjekter. Christoffer Bagge og Mathias Lodahl, som trakterte henholdsvis gitar + vokal og bass i Metro Cult, kan nå gjenfinnes under banneret Kold Front. Bagge står for synth og programmering, Lodhal tar hånd om gitaren, mens Stine Maria Svendsen Holme er ny og har tatt rollen som vokalist og bassist.

Kold Front presenterer seg i første omgang med en demo bestående av to kutt, «Silhuetter» og «Sov Nu». To kutt som viser at Kold Front beveger seg i ganske andre retninger enn Metro Cult; «Silhuetter» og «Sov Nu» er tonene av minimal, vakker og temmelig dempet cold wave hvis arrangementer i større grad preges av synth enn av gitar. Fraværet av trommeslager bidrar også sitt til at Kold Fronts lydbilde domineres av det programmerte og lyder, ja nettopp – koldt.

Svendsen Holme fremfører de danskspråklige tekstene med en vokal som om kommer fra litt i det fjerne, en distansert, kontrollert klagesang som tvinner seg fint rundt og om melodiene. At det synges på dansk, på morsmålet, er ellers et klart pluss, det bidrar til å gi Kold Front egenart.

«Silhuetter» og «Sov Nu» lover godt for Kold Front, vi ser frem til mer og holder øye med dem.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments