I Dare You To Be Real

Mye mulig har verden og vi egentlig ikke behov for så veldig mange flere tolkninger av oldies og goldies, like fullt vekker album bestående av coverversjoner alltid en viss interesse. Det vil si, de vekker interesse i takt med den grad en har forhold til de originale innspillingene. Som regel blir konklusjonen at alt var bedre før, men med på veien får en kanskje et par anstendige versjoner av gamle favoritter samt kjennskap til nyere band.

Den nylig utgitte digitale samlingen «I Dare You To Be Real – A Tribute to Dark & Cold Sounds» er i så måte et typisk kasus, et knippe udødelige klassikere tolket med mer eller mindre hell av mindre kjente navn. Bunny Records, med kontor i São Paulo, Brasil, har samlet bidrag fra England, Tyskland, Frankrike, USA, Norge og Brasil til denne samleren. Låtmaterialet stammer fra fine folk som bl.a. Joy Division, The Cure, Kraftwerk, Siouxsie & The Banshees, Suicide og The Teardrop Explodes.

Personlig finner jeg størst glede i Double Echos konservative grep om «Poppies In The Fields» (The Teardrop Explodes), Cold Grey Rains rett-frem og effektive «Isolation» (Joy Division), samt setter kryss i taket for Peine Perdue og «Logique Polygonale». Sistnevnte originalt begått av belgiske Polyphonic Size i 1980 og trolig denne utgivelsens minst kjente tittel.

For nordmenn er det kanskje av spesiell interesse at straks albumaktuelle – debutalbumet slippes neste uke – Mayflower Madame er å høre på «I Dare You To Be Real – A Tribute to Dark & Cold Sounds». Deres versjon av The Cures «A Forest» vil det garantert herske delte meninger om, de tar låten helt og fullt inn i sin egen distinkte sound og sfære. Selv sier jeg mest nay til denne utgaven av «A Forest», det blir ikke tilstrekkelig angst, kulde eller klaustrofobi nok.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments