Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 Nerver Vrengt Rundt – Indiestadt

Nerver Vrengt Rundt

Schnodig

Psst… Hypp på Hubba Bubba?

Schnodig, Nerver Vrengt Rundt
Schnodig Records, digital 2016

Noen skrudde venner av Schnodig har grepet fatt i fjorårets byggverk «Nerver i En Bunt», tatt klossene fra hverandre og satt dem sammen igjen, om, rundt og på nytt. Hørt eller sett på maken, for man begår da ikke hærverk på gode byggverk? Frykt ei, Schnodig har venner som vet hva de bedriver, som vet hvordan å ominnrede uten å ødelegge.

Fire av ti kutt fra «Nerver i En Bunt» er i «Nerver Vrengt Rundt» gitt alternativ behandling. Det går jevnt over riktig bra, det selv om jeg personlig ikke – med étt mulig unntak – i lengden vil ønske å bytte originalene mot remiksene som her serveres.

Det mulige unntaket er «Ensom Sofa», denne blant Schnodigs mer stillfarne – og mørkeste – låter. I kraft av ‘Morganix Remix’ – mikset av Morgan Lindstrøm (Langsomt Mot Nord, SoulSheen) og med kor av Kjersti Helene Larsen – flyttes «Ensom Sofa» opp og ut fra stue og sofa og mot stratosfæren. Mer luft og løft under vingene, rett og slett et større streif av håp.


Schnodig, Nerver Vrengt Rundt

Lindstrøm og Larsen gjør dessuten en strøken og dansbar – skulle bare mangle – versjon av «Sci-Fi Fra Svart Vinyl», denne i utgangspunkt tilhørende Schnodigs aller beste øyeblikk, og den blir på ingen måte gjort skam på her. Kant Kinos discodrom av «Kosmodrom» er et vellykket grep, en i original ganske seig, lavfrekvent låt, remodelleres av Kant Kino til heftig og oppstemt diskotek. «Kosmodrom» minner meg forresten om at Schnodig av og til minner om salige Servoskudd. Til sist, men ikke nødvendigvis minst, vrenger SKL (Eskild Trulsen, Anstalt) «Nerver i En Bunt» rundt og til hva som er kveldens dypeste bass. SKL klistrer deg bra til beaten.

«Nerver Vrengt Rundt» er en effektiv EP, fire effektive remikser som i større grad enn forvrenger heller bidrar til å understreke originalenes kvaliteter. Et selvsagt må høre for alle som i fjor falt i staver over albumet «Nerver i En Bunt», samt en god intro for deg som ikke kjenner Schnodig.

TRACKS

Sci-Fi Fra Svart Vinyl (Hubba Bubba) (Morganix Remix) / Kosmodrom (KantKinoDiscodrom) / Ensom Sofa (Morganix Remix) / Nerver I En Bunt (SKL Disco Remix)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments